Kılıçdaroğlu, 'engelsiz koltuk'ta oturdu

“Engelsiz koltuk"ta oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engelli vatandaşların sorularını yanıtladı

“O kadar meslek varken neden başkanlık?” sorusuna CHP Genel Başkanı, “O da halkın tercihi” dedi. Babasının işten çıkartıldığını ve sosyal güvencelerinin olmadığını belirten küçük Sıla'nın, “Siz başbakan olunca bu konuyla ilgilenecek misiniz?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz” diyerek yanıt verdi.

Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Engelliler yaşamda” konulu etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “engelsiz koltukta” soruları yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in moderatörlüğünde CHP Genel Başkanı, zihinsel engelli Ozan Ulusoy, görme engelli Ayhan Abdil, ortopedik engelli Beyza Ünal, işitme engelli Mustafa Kurt ve engelli Sıla Örnek’in sorularına yanıt verdi.

Reklam
Reklam

-KÜÇÜK SILA: BABAM İŞTEN ÇIKARTILDI, SOSYAL GÜVENCEM YOK-

Küçük Sıla, babasının işten çıkartıldığını, sosyal güvencelerinin olmadığını belirtti. Sıla’nın özel durumuyla ilgileneceğini ifade eden CHP Genel Başkanı, “Onun sözünü veriyorum” dedi. Sağlık konusunda yaşadığı sıkıntıları dile getiren Sıla, “Siz başbakan olunca bu konuyla ilgilenecek misiniz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu da, “Sözüm söz” diyerek yanıt verdi.

-KÜÇÜK SILA’NIN ELİNİ BIRAKMADI-

CHP Genel Başkanı, soruları yanıtlarken Küçük Sıla’nın elini tutarak hiç bırakmadı.

Ozan Ulusoy’da Çankaya Belediyesi’nde engellilerin çalıştığı bir kafede görev yaptığını belirterek, sıkıntılarını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı da, “Çalışanların aylıklarının asgari gelir düzeyinde olması lazım. Ayrıca sigortalı olması gerekiyor. Çankaya Belediye Başkanımıza söyleyelim sizi mutlaka orada çalışıyorsanız mutlaka sigortalı olmanız ve mutlaka sigorta primlerinizin de düzenli yatması lazım” dedi.

Ozan’ın bir diğer sorusu ise “O kadar meslek varken nede başkanlık?” oldu. CHP Genel Başkanı da, “O da halkın tercihi” diyerek yanıt verdi.

Reklam
Reklam

-CHP GENEL BAŞKANI İŞİTME DİLİYLE YANIT VERDİ-

İşitme engelli Mustafa Kurt’un sorusunu Kılıçdaroğlu, hem “Sizi çok seviyorum” diyerek hem de işitme diliyle yanıt verdi. CHP Genel Başkanı, “Aramızda çok sayıda işitme engelli arkadaşımız var. Onların diliyle bana söylediler. Sizi çok seviyorum” dedi.

Beyza Ünal’da, ulaşımda karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Kılıçdaroğlu’da, “8.5 milyon kişisiniz. Ailelerinizle beraber 25 milyon. 25 milyonun kitlenin sorunu eğer kamuoyuna sağlıklı yansımıyorsa orada demokrasinin kalitesinde bir sorunumuz var demektir” dedi.

CHP Genel Başkanı, “Eğer hükümeti şiddetle eleştirirseniz kendinizi Silivri’de bile bulabilirsiniz” diye konuştu.

Ayhan Abdil’de, “Akşam eve gittiğinizde yattığınızda bir görme engelli olarak şehirde dolaşmak zorunda olduğunuzu ya da işitme engelli olarak kendinizi anlatmaya çalıştığınızı düşündünüz mü?” diye sordu. Kılıçdaroğlu da, “Doğrusunu isterseniz sürekli düşündüm dersem yanlış olur” dedi. CHP Genel Başkanı, düşünmenin yanı sıra gerekenin de yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

-“SÖZÜM SÖZ”-

Oturumun sonunda Küçük Sıla, CHP Genel Bakanı’na, sözünü tekrar hatırattı. Kılıçdaroğlu da, “Sözümü tutacağım. Hiç endişen olmasın” diyerek karşılık verdi.

Bu arada salonda oturan bir bayan, üniversitede burs konusunda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Eğitiminin yarısını okulun karşıladığını, ancak diğer yarısını kendisini karşılayamadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu da, "Üniversitelerde burs veriliyordu. Belediyeler burs veriyordu. AKP bir yasa getirdi. Üniversitelerin burs vermesini yasakladı. Parantez içinde belediyeler hariç, dedi. Biz Anayasa Mahkemesine gittik. Her kuruluş burs vermeli dedik. Ama Anayasa Mahkemesi kararında parantez içi hükmünü yani belediyeler hariç hükmünü iptal etti. Ben grup başkanvekili iken belediyelerin burs vermesi için kanun teklifi verdim. Belediyeler burs versin deniyorsa, grup başkanvekili arkadaşlarıma talimat vereyim, benim o kanun teklifimi bu yasama döneminde tekrar versinler, kim evet diyor, hep beraber göreceğiz" dedi.

ANKA

Anahtar Kelimeler: