Kılıçdaroğlu Erciş’te çadır kenti ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte depremden en çok...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte depremden en çok etkilenen Erciş’i ziyaret etti.
Çadırkenti ziyaret eden Kılıçdaroğlu, depremzedelerle bayramlaştıktan sonra ikram edilen kavurma ve pilavı yedi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, “Birinci konu şu: Organizasyon bozukluğunun henüz giderilmediği ifade edildi. Yurttaşların pek çoğu çadır ihtiyaçlarının giderilmediğini yine söylediler. Ama bu arada çadır kentte yaşayan yurttaşların ihtiyaçları yine karşılanıyor. Onlar kısmen de olsa hayatlarından memnunlar. En büyük korkuları kış. 'Kış gelirse biz bu çadırlarda nasıl kalacağız' diyorlar. Kızılay yetkilileri ile görüştüm. Kısa sürede kalıcı konut yapmak mümkün değil ama konteynerlerle pek çok yurttaşı kalıcı yerlere yerleştirecekler. Öyle ifade ettiler. Bu konuda kampanyaya destek veren yurttaşların da olduğunu söylediler. Onları önümüzdeki bir iki ay içinde çözebileceklerini ifade ettiler.” dedi.
Depremzedelerin 'Türkiye’nin her bir tarafından yağmur gibi bağış yağıyor, buraya yardım geliyor. Ama bu yardımlar bize ulaşmıyor' dediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Temel şikayet bu. Burdan da yetkililere sesleniyoruz. Başlangıçta kaosun olmasını belki anlayışla karşılayabiliriz ama aradan bu kadar süre geçtikten sonra artık kaosun olmaması lazım. Organizasyon oturması lazım. Yurttaşların ihtiyaçlarının süratle giderilmesi lazım. Özellikle Erciş, depremin merkezi ve burada yurttaşlar büyük bir beklenti içindeler. Hala beklentilerini kaybetmiş değiller. Buruk bir bayramın olduğu kesin. İnsanlar yine de hayata sarılıyorlar. Onlarla beraber olmak hem bizi hem onları mutlu ediyor. Acı günlerinde buraya gelmemiz onları çok mutlu etti. Hoşlarına gitti. Bize teşekkür ettiler. Bizim dışımızda gelen devlet yetkililerinin kendilerini unutmamalarını da teşekkür ettiler.” diye konuştu.
Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı'na bir şekilde şikayetler iletilmiştir. Varolan sorunların giderilmesi lazım. Süratla giderilmesi lazım. Burada kamu görevlileri ellerinden geldiğince katkı vermeye çalışıyorlar. Yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama sonuçta sorunlar var. Ama bu sorunların çözülmesi lazım. İşin özeti bu.” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun eşi Sevim Kılıçdaroğlu da, “Valla üzücü şeyler. Ama dediğimiz gibi el birliğiyle inşallah bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz.” dedi.
Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler çadırkenti dolaşarak depremzedelerle bayramlaştı. Kılıçdaroğlu ve eşi, gezi sırasında bir depremzedenin çadırına konuk olarak aileyle bir süre görüştü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz