Kılıçdaroğlu: Ergenekon başsavcısı değişmedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirilen savcı Zekeriya Öz’ün terfisiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Yargıya karışmıyorum diyorlar. HSYK’nın başkanı kim Adalet Bakanı. Adalet Bakanı kime bağlı Başbakan’a. Doğrudan doğruya yargıya karışıyorsunuz. Zekeriya Öz’ü görevden siz aldınız" dedi.

[

****](https://www.mynet.com/erdogani-kizdiran-akpli-vekil-110100563325 )

[

****](https://www.mynet.com/surpriz-atama-onerisini-yapan-isim-konustu-110100563301)

[

****](https://www.mynet.com/erdogandan-savci-oz-yorumu-110100563249)

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Neden kamuoyunda oluşan infiali tersine çevirebilir miyiz düşüncesiyle. Siz halka doğruları söylemiyorsunuz. Bu ülke halka yalan söyleyen politikacılardan bıktı. Yargı bizim işimize karışmasın diyorlar. Bunu söyleyen kişide demokrasi kültürü var mı acaba. Hukuksuzluk nerede varsa yargının orada müdahale yetkisi vardır. Ben başına buyruğum istediğimi yaparım ben onun işine karışmam o da benim işime karışmam nasıl dersin. Başka ülkedeki bir başbakana bunu söylerse kendisiyle dalga geçer"

Öz kullanılıp atıldı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Savcı Öz'ün kullanıp atıldığını ileri sürdü. Ana muhalefet lideri, "yargı tarafsız olmadıktan sonra 3 Zekeriya Öz gider 7'si gelir. Bir kişi uzun süre kullanıldı sonra da bir tarafa atıldı" dedi.

"KHK'LARA OLAĞANÜSTÜ HALLERDE BAŞVURULUR"

Kanun Hükmünde Kararneme'lerle ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, "Parlamento her an çalışmaya hazırdır. Tatile girmeye de gerek yoktur. Bakanlıkların birleşmesi gerekiyorsa meclise getirirler, belki biz de destek veririz. Ama KHK'lar, parlamentoyu feshetmektir. KHK, olağanüstü hallerde başvurulması gereken bir yoldur. O kadar milletvekiliniz var, istediğinizi yapıyorsunuz, Anayasa'yı bile değiştirdiniz. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz?" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: