Kılıçdaroğlu, Gazetecilerle Biraraya Geldi…(2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dinlendiği iddialarının vahim bir olay olduğunu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dinlendiği iddialarının vahim bir olay olduğunu dile getirerek, “Yasa dışı dinleme hepimizin ortak tepki göstermesi gereken bir suçtur. Bu bir Başbakan olabilir, sade bir yurttaş olabilir, bir kamu görevlisi olabilir. Yasa dışı dinlemelere ortak tepki göstermek zorundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın-yayın organlarının Ankara temsilcileriyle Hilton Otel’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında ofisinde ve evinde dinleme cihazlarının bulunduğunu söylediğini ve partide bununla ilgili bir arama yaptırıp yaptırmadığının sorulması üzerine, “Yasa dışı dinleme hepimizin ortak tepki göstermesi gereken bir suçtur. Bu bir Başbakan olabilir, sade bir yurttaş olabilir, bir kamu görevlisi olabilir. Yasa dışı dinlemelere ortak tepki göstermek zorundayız. Yasa dışı dinlemeyi yasal hale getiren uygulamalar var. Diyeceksiniz ki, nasıl bir cümle bu. Cümle şudur, eğer siz bazı gazetecileri dinlemek için sahte isimlerle yargıdan karar çıkartıyorsanız buda daha vahim bir suçtur. Türkiye’de bazı gazetecilerin telefonları sahte isimler kullanılarak yargıdan karar alındı ve dinlendi. Soru bir, dinlemeden şikayet eden Sayın Başbakan buna ne tür bir tepki verdi. İki, yargıcı kandıran kamu görevlileriyle ilgili bugüne kadar AK Parti hükümeti ne yaptı. Eğer siz, yasa dışı dinlemeyi, yasal yönlerle kılıf hazırlayıp bir şekilde yargıcın önüne götürüp karar alıyorsanız buna herkesin tepki göstermesi lazım. Nasıl oluyor bunlar” dedi.

Reklam
Reklam

Yasa dışı dinlemelerin bir ülkenin başbakanını dinleme noktasına gelmişte o daha vahim bir olay olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Orada devletin bütün sırları tartışılır, görüşülür. Sayın Başbakanın etrafındaki kişiler kimdir. Nasıl olmuş, bunu herhalde çıkıp Sayın Başbakanın açıklaması gerekiyor. Bizimde öğrenmemiz gerekiyor. Dinlemeleri Sayın Başbakan derin devlete bağladı. Derin devleti hala sonlandıramadığını ifade etti. Önce Sayın Başbakanın derin devlet konusundaki düşüncesini netleştirmesini gerekiyor. Derin devlet nedir sorusunu önce yanıtlaması gerekiyor. Eğer derin devlet, devletin bütün sırlarını yasal ortamda görüşülmesi, yasal kurumlarla tartışılması ise bu her ülkede var. Bunun odağında da bizce Milli Güvenlik Kurulu var. Pek çok ülkede buna benzer kurumlar var. Bunlar bazen Anayasal, bazen yasal kurumlar. Burada devletin bekası açısından pek çok konu görüşülür, tartışılır politikalar oluşturulur. Ama siz, devletin gücünü kullanarak yasa dışı organizasyonlara destek veriyorsanız ve bunu derin devlet olarak adlandırıyorsanız bu doğru değildir. Buna hepimizin karşı çıkması gerekir. ‘Susurluk’ olayı derin devletin yasa dışıyla işbirliğidir. Bizim karşı çıktığımız nokta budur. Sayın Başbakanla ilgili dinlemeyi hangi derin devlet yaptı. Yasal olanımı yaptı, yasa dışı olanımı yaptı. Yasa dışı olanı yapıyorsa o zaman yasal derin devletle, yasa dışı organizasyonlar hangi koşullarda bir araya geldiler. Kim bunları bir araya getirdi. Yanıtlaması gereken Sayın Başbakandır. Bunları bilmemiz gerekiyor. Ulaştırma Bakanının TBMM’de çıkıp ‘dinlenmek istemiyorsanız telefonla konuşmayınız’ önerisidir. İşi bu kadar hafife almak, sonunda başbakanın dinlendiği bir ülke noktasına gelmektir.”

Reklam
Reklam

Gazetecilerin aynı soru üzerine “makam odasınız da bir arama yaptırdınız mı?’ sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Bize gelen bilgiler, devletin resmi kurumlarının CHP’nin yöneticilerini, grup başkanvekillerini dinlediği yönündeydi. Bu konuda defalarca açıklama yaptık. Hükümet kanadından hayır siz dinlenmiyorsunuz diye bir tepki gelmedi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz