Kılıçdaroğlu: Gezi Olayları, Bardağı Taşıran Son Damladır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasal iktidarın toplumun günlük yaşamına müdahale ettiğini söyleyerek, “Toplumun bu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasal iktidarın toplumun günlük yaşamına müdahale ettiğini söyleyerek, “Toplumun bu baskıyı kaldırmaya tahammülü yok. Gezi olayları bardağı taşıran son damladır.” dedi.

İstanbul’da yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve iktidarı eleştirdi. AK Parti iktidarı döneminde üniversitelerin susturulduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Medya, hükümetin uyguladığı baskılarla büyük ölçüde bağımsızlığını yitirdi. Yargı, Batı standartlarında bağımsız ve tarafsız değil. Yapılan bir düzenlemeyle yargı bağımsızlığı kaldırıldı. Gazeteciler, avukatlar, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve milletvekillerinin bir kısmı hapiste. Gezi Parkı’ndan dünyaya yansıyan ses; daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi istemidir. Biz kendi ülkemizde daha fazla özgürlük istiyoruz, daha fazla demokrasi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyasal iktidara defalarca ‘Türkiye’nin daha fazla özgürlüğe, daha fazla demokrasiye ihtiyacı var’ diye seslendiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “ Ve sizlere dağıttığımız özgürlük ve demokrasi bildirgesini yayınladık. Siyasal baskılar nedeniyle Başbakan ve siyasal iktidar günlük yaşama müdahale etmeye başladı. Hatta o kadar ileri gitti ki bir kadının kaç çocuk doğuracağını ve doğumu nasıl yapacağına kadar müdahale etti. Toplumun bu baskıyı kaldırmaya tahammülü yok. Gezi olayları bardağı taşıran son damladır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: