Kılıçdaroğlu: Haberal’ın hala tutuklu olması haksızlık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmaya hak kazanan ancak hala tutuklu...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmaya hak kazanan ancak hala tutuklu bulunan Mehmet Haberal'a haksızlık yapıldığını iddia etti.
Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesini ziyaretinde yeni yaptırılan kapalı pazar yerinin açılışı yaptı. Kılıçdaroğlu, açılış öncesi güzergâhı üzerindeki esnafları selamladı, çocuklara yakın ilgi gösterdi.
Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, pazar yerinin modern bir şekilde yapıldığını belirterek, Ereğli halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yargı kurumlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, partisinin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal’a da destek verdi. 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, milletvekili olmaya hak kazanan Mehmet Haberal’ın halen daha tutuklu bulunmasının haksızlık olduğunu söyledi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise yaptığı konuşmada kapalı pazar yerinin temelini de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığını belirtti. Başkan Posbıyık, pazar yerinin açılışını yapmanın da yine Kılıçdaroğlu'na nasip olduğunu aktardı.
Yapılan konuşmaların ardından yeni pazar yerinin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık yaptı. Açılışın ardından pazar yerini gezen Kılıçdaroğlu, bazı esnaflarla da sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz