Kılıçdaroğlu Hakkında Açılan Tazminat Davaları

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, aleyhinde açılan 5 tazminat davasını daha kaybettiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, aleyhinde açılan 5 tazminat davasını daha kaybettiğini bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarının tamamının yalan ve iftira olduğunun mahkeme kararlarıyla ortaya çıkmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediye çalışanlarınca 50'ye yakın tazminat davası açıldığı anımsatıldı. Son 1 ayda bu davalardan 5'inin daha sonuçlandığı ve Kılıçdaroğlu'nun toplam 42 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildiği belirtildi. Sonuçlanan davalardan 3'ünün Özhaseki, 2'sinin ise belediye çalışanları tarafından açıldığı kaydedildi. Özhaseki'nin 3 davadan 32 bin lira, 2 belediye çalışanının ise 5'er bin lira tazminat almaya hak kazandığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun, ayrıca mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini de ödeyeceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz