Kılıçdaroğlu: Halka tercüman olacağız

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, halkın kendi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını belirterek, ''Biz de buna tercüman olacağız'' dedi.

ANKARA (A.A) - CHP 33. Olağan Kurultayı, çalışmalarını sürdürüyor. Delegeler arasında oturan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, halkın kendi siyasi sorunlarına kilitlenen bir siyasi lidere susadığını, kurultay salonunundaki coşkunun bunun ifadesi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Biz de onlara tercüman alacağız'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun yanında oturan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ise uzun süredir böyle coşkulu bir kurultay görmediğini ifade etti. Sav, ''Kısa süre önce CHP'lileri umutsuzluğa iten günlerin geride kaldığını görüyorum. CHP ailesinin bir bütün olarak bu salonda bütünleştiğini görüyorum. İnanıyorum ki CHP'lilerin bu birlikteliği, bu kararlılığı ve bu coşkusu çok kısa süre sonra CHP'yi iktidar koltuğuna oturtacaktır'' dedi.

Reklam
Reklam

Aile içinde tartışmalar olabileceğini kaydeden Sav, ''Bunları geride bıraktık. Ümit ediyorum ki bunlar birer tatlı anı olarak kalacaktır'' diye konuştu.