Kılıçdaroğlu Hasta Çocukları Ziyaret Ederek Hediye Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi inceleme ve ziyaret kapsamında geldiği Diyarbakır’da, Çocuk Hastalıkları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi inceleme ve ziyaret kapsamında geldiği Diyarbakır’da, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Diyarbakır Barosu’nu ziyaret etti.

Bayramın ikinci gününü Diyarbakır’da geçirecek olan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaretinin ardından, çocuk hastalıkları hastanesine ziyarette bulunarak, hasta çocuklara hediye verdi. Hastaları ziyareti sırasında isminin Hediye Dere olduğu öğrenilen bir anne çocuğunun SSP hastası olduğunu belirterek Kılıçdaroğlu’ndan yardım istedi. Kılıçdaroğlu, anneye oğlu için yardım edeceği sözünü verdi. Hastanedeki ziyaretlerini tamamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra TSO’ya ziyarette bulundu. TSO Başkanı Remzi Can, Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunun çözümü noktasında, işin içinde olmamaları halinde sorunun çözülemeyeceğini söyledi. Daha sonra konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’ye teveccüh edilmesi ve ilgi gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kürt sorunun çözümüyle ilgili icra makamında bir yerde olmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, buna rağmen sorumluluk aldıklarını ifade etti. Önce kendi içlerinde barışı sağlamaları gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Özgürlük alanlarımızı geliştireceğiz baskı, şiddet, kin, öfke ile yola çıkmamak lazım. Siyasetçi bu söylemlerle yola çıkarsa sorunu kilitler. Barışı vurgulayan özgürlüklerin önünü açan, seçimle gelmiş insanların hapislerde çürümesinin yanlış olduğunu söyleyen, bunun adı belediye başkanı olur, milletvekili olur, başbakan cumhurbaşkanı olur hiç fark etmez seçimle gelinen yerde cezayı halk verir. Ne olur bir dahaki seçimde seçilmez bitti bu kadar basit. Ama siz seçimle gelenleri hapse atarsanız, onlar şunu yaptı, bunu yaptı derseniz bunlar yanlış. Teşvik çıktı Diyarbakır’a yatırımcı gelmiyor. Niye gelmiyor, demek ki istikrar yok, huzur yok, çatışma ortamında hiçbir iş adamı gidip yatırım yapmaz arkadaşlar kendi kendimizi kandırmayalım. Bayramda gelişimizin nedeni aslında kucaklaşmak, bir arada olmak söylemlerimizi karşılıklı birbirimize anlatmak dinletmek. Biz istemeyiz ki kimse açlık grevleri nedeniyle bedenini ölüme yatırsın. Biz onunda bir şekilde çözülmesini isteriz. Onların istemleri talepleri elbette ki vardır olacaktır ona bir şey demiyoruz. Açlık grevleri dolayısıyla bizim çağrımızı kabul ederlerse bırakmalarını isteriz” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Diyarbakır Barosu’na gelen Kılıçdaroğlu’nu Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar karşıladı. Aktar, kendilerinin yıllardan beri bayramı bayram tadında kutlayamadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun gelişinin bundan sonraki bayramların bayram tadında geçmesi için katkı sunacağını belirten Aktar, konuşmasını Kürtçe, ‘hoş geldiniz, başımızın gözümüzün üzerine geldiniz’ diyerek tamamladı. Ardından konuşan Kılıçdaroğlu ise, “30-35 yıl önceki Diyarbakır ile 2011-2012 yıllarındaki Diyarbakır arasında çok fark var. o dönem hiç değilse bir fabrika vardı. Bu dönem kamunun hiçbir fabrikası yok hepsi kapatılmış durumda. Bayramlarda hepimizin geçmişteki kırgınlıkları bir tarafa bırakarak geleceğe umutla baktığımız günler olması gerekir. Yeni bir iklime, yeni bir duruşa, sese, siyasal anlayışa, demokrasisi gelişmiş, özgürlükleri olan seçimle gelenlerin hapishanelerde değil de görevlerinin başında olduğu bir Türkiye’ye ilerlemek lazım” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz