Kılıçdaroğlu: Herkesin kimliğine ve inancına saygılıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yargının bağımsız olmasını sağlayacaklarını belirterek, "İnsan olmanın gereği...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yargının bağımsız olmasını sağlayacaklarını belirterek, "İnsan olmanın gereği kimliklere ve inançlara saygılı olmaktır. Herkesin kimliğine ve inancına saygılıyız." dedi.
Partisinin Batman'daki mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ilk olarak kadına seçme ve seçilme hakkını CHP’nin getirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yeni bir süreç başlatıyoruz. Her evde huzur olsun barış olsun, ocakta yemek kaynasın, aileler çocuklarının karnını doyurup, sabah gönül rahatlığı ile çocuklarını huzur içinde okula göndersin. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi her aileye ekonomik güvence getirecek ve dar gelirli her ailenin banka hesabına aylık 600 TL maaş para yatırılacaktır. Huzuru ailelere, vatandaşlarımıza ve Türkiye’ye getireceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

"PADİŞAH DEĞİL HİZMETKARIZ"
13 Haziran’da Batmanla gurur duyulacağını ve tarih yazılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz Padişah değil, hizmetkarız. Sizlere hizmet etmek bizler için şeref ve onurdur, sizlere hizmet edeceğiz ki huzur, barış aş ve iş gelsin. İsteriz ki demokrasi ve özgürlük olsun özgürlüğü getirmek bizim görevimizdir. Kimse düşüncelerinden ötürü hapse girmeyecek, gözaltına alınmayacak. Sabahın köründe polisler evinizi basmayacak. Evlerinizin zili çocuklarına süt vermek için çalınacak. Özgür ve bağımsız güzel bir Türkiye herkesin hakkıdır. Etnik kimliklere saygılı, herkesi kucaklayan bir Türkiye istiyoruz. Bunu yapacak olan yeni Cumhuriyet Halk Partisidir. Demokrasiye özgürlüğe ve eşit yurttaşlık ile kadın erkek eşitliğine inanan partiyiz. Yeni CHP aşa işe önem veren partidir. Batmanlıların partisidir."

"ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK"
Mitinge gelirken bir öğretmen adayı ile karşılaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, yılarca üniversite okuyan bir öğretmenin atamasının yapılmamasının AK Parti'nin ayıbı olduğunu söyledi. "Bizim iktidarımızda atanmayan öğretmen kalmayacak. Örencilerin çoğu öğretmensiz, okul var öğrenci var, öğretmen yok. Sizlere sözümüz var sadece Batman değil Türkiye’de atanmayan öğretmen kalmayacak." dedi.

Reklam
Reklam

"MAZOT 1,5 LİRA OLACAK"
Dünyada en pahallı mazotun Türkiye’de olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü; "Üreticilerin durumunu biliyorum. İktidarımızda mazot 1,5 lira olacak, böylelikle üretici tarlasını daha rahat ekip sürecek ve çiftçimiz daha çok kalkınacaktır. Mazot 1,5 lira olduğunda sizlerde adam gibi deponuzu dolduracaksınız ve emeğinizin karşılığını alacaksınız."
Aşırı sıcakta gerçekleşen mitingde klimalar kullanıldı. Miting sonrası kahvede oturan Kılıçdaroğlu vatandaşlar çay içip sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz