- Kılıçdaroğlu: Kahveye, Pikniğe Değil Sandığa Gidin

   Özgür ALTUNCU - İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Hava çok güzel, arkadaşlar bekliyor. Gidip kahvede konken oylayalım, taş oynayalım.

Özgür ALTUNCU - İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Hava çok güzel, arkadaşlar bekliyor. Gidip kahvede konken oylayalım, taş oynayalım. Hava da güzel pikniğe gidelim. Sakın bunu yapmayın. Sandığa gideceğiz"dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane’de konuştu. Kağıthane Meydanı’nda toplananlara seslenen Kılıçdaroğlu, referanduma değindi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir vatandaşın haklarını güvence altına almayan bir Anayasa, sağlıklı bir Anayasa değildir, Türkiye'yi böler" dedi. Sadece Türk bayrağı taşıyan kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu," 16 Nisan'da, Türkiye'nin geleceğini oyluyoruz. Hangi partiden olursa olsun, hangi bölgede yaşarsa yaşasın, 80 milyon vatandaşıma sesleniyorum, bir arada barış içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavganın, gürültünün, gerilimin olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Anayasa değişikliği, bizim ve çocuklarımızın geleceğini güvence altına almalı. O Anayasa, vatandaşın hukukunu değil, üstünlerin hukukunu korur. Onun için diyoruzki, hayırlı bir iş yapalım. Çocuklarımızın geleceği için hayır oyumuzu kullanalım. Bir vatandaşın haklarını güvence altına almayan bir Anayasa, sağlıklı bir Anayasa değildir, Türkiye'yi böler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

18 MADDE HANGİ SORUNU ÇÖZÜYOR ?

Anayasa değişiklik teklifinde 18 madde olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu 18 madde, bu memleketteki vatandaşların hangi sorununu çözüyor?" diye sordu. " İşsizlik sorununu çözüyor mu ? Yoksulluğu çözüyor mu ? Türkiye'nin itibarını arttırıyor mu ? Memurların sorununu çözüyor mu ?" şeklinde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, " O zaman bu Anayasa değişikliği, kimin sorununu çözüyor? Kimlerin sorununu çözüyor ? Hepimiz bu sorunların muhataplarını bulmalıyız. Demeliyiz ki, bizim şu sorunumuzu çözüyor. 18 maddeye bakıyorum. Az önce size saydığımız sorunlardan hiçbirini çözmüyor.Egemenler güvence altına alınıyor. Egemenlerin hukuku nasıl sağlanıyor? Başkan aynı zamanda da partinin genel başkanı olacak. Bütçe de hazırlayacak. Başkanlar ve başkan yardımcıları TBMM'ye hesap vermeyecek. O Ankara'daki beylerin çocukları, 18 yaşını doldurup, milletvekili olacak, ömür boyu askerlikten muaf olacak. Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Kasabın çocuğu, garibanın çocuğu değil, ayakkabı boyacısının çocuğu değil. O çocuklar nereye gidecek ? El bab'a gidecek, terörle mücadeleye gidecek. O Ankara'daki beylerin çocukları, milletvekili olacak" dedi.

Reklam
Reklam

ELİNİ VİCDANINA KOYARAK SANDIĞA GİT

Herkesi elini vicdanına koyarak sandığa gitmeye davet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuğun varsa, torunun varsa bir yüzüne bak bakalım. Senin çocuğuna 18 yaşına bastığı zaman milletvekili hakkı verecekler mi" dedi.

KAÇ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK ?

Değişiklik teklifiyle milletvekili sayısının 600'e çıkartıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Hangi gerekçeyle, vatandaşın cebinden sadece milletvekillerine ödemek için 189 Trilyon para alıyorlar? Neden 600 milletvekili? Diyorlar ki, başkan seçilecek, başkan yardımcılarını tayin edecek. Kaç yardımcısı olacak bilen var mı ? Ben de bilmiyorum. Anayasanın 18 maddesinde de kaç yardımcı olacağı belli değil. Tamamen başkanın keyfine bağlı. İster 5, ister 500, ister 40 başkan yardımcısı tayin edecek. Buna vicdanınız el veriyor mu ? Kaç bakan olacak bilen var mı ? 18 madde de kaç bakanın olacağı belli değil. Kim karar verecek ? Başkan karar verecek" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ DEVRE DIŞI KALIYOR

Reklam
Reklam

80 Milyonun iradesinin bir kişiye teslim edilmek istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Görüyorsunuz 'güçlü meclis' diyorlar. Ben size çok sıradan basit bir soru sorayım. Yetkileri elinden alınan bir meclis güçlü meclis olur mu ? Kağıthane'de bir sorun var. 5 yıldır çözülmüyor. Bir vatandaş açtı telefonu milletvekiline. 'Çık mecliste sor bakalım'. O vekil bugünkü Anayasaya göre kürsüye çıkar, bu sorun neden çözülmüyor diye bakana sorar. Bugünkü düzene göre bakan, kürsüye çıkıp bunun hesabını vermek zorundadır. Yeni Anayasa değişikliğine göre bir vekil bu soruyu soramaz. Bakan da cevap vermez" dedi.

"DEMOKRASİMİZİ OYLAYACAĞIZ"

TBMM'nin kurtuluş savaşını yönettiğini, Kıbrıs harekatını idare ettiğini ve 15 Temmuz darbe girişimini püskürttüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Gazi meclistir. 550 vekil aracılığıyla milli iradeyi temsil eden meclistir. Bu anlattıklarımın hiç bir partiyle ilgisi yok. Bir partiyi seçmeyeceğiz. Geleceğimizi ve demokrasimizi oylayacağız. Hangisi doğrudur ?Hangisi yanlıştır, ona bakacağız. Sandığa giderken, Türkiye'yi düşünün. Tek arzum bu. Bu arzumuzu yerine getirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

REHAVETE KAPILMAYIN

Referandumun Pazar günü yapılması nedeniyle kimsenin rehavete kapılmamasını da isteyen Kılıçdaroğlu, "'Hava çok güzel, arkadaşlar bekliyor. Gidip kahvede konken oylayalım, taş oynayalım. Hava da güzel pikniğe gidelim. Sakın bunu yapmayın. Sandığa gideceğiz, birlikte yaşamak iradesini ortaya koymak için .Eğer bu yeni Anayasa değişikliği geçerse, bir kişiyi kandırdığınız zaman, ikna ettiğiniz zaman, 24 saat içinde herhangi bir grup, herhangi unsur Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçirir. Sakın bunu unutmayın. En tepedeki bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman, kandırdığınız zaman, Türkiye Cumhuriyeti devletini en geç 24 saat içinde ele geçirirler" dedi.

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: