Kılıçdaroğlu, Kumkapı balık hali'ni ziyaret etti

İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kumkapı Balık Hali'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, seçimi kazanması halinde ilk olarak balıkçıları ziyaret edeceğini söylerken, kendisine 500 TL'ye kılıç balığı satmak isteyen balıkçıya, "Kadir Bey olsaydı bunu hemen alabilirdi. Bende o kadar para yok" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu sabahın erken saatlerinde CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Can Özyedierler ve bazı partililerle birlikte hale geldi. Bazı balıkçılar tarafından yuhalanan Kılıçdaroğlu, bazı balıkçılar ile de selamlaşıp, sohbet etti. Kılıçdaroğlu, sohbet sırasında bir balıkçının, "seçimi kazandığınız takdirde de ziyarete bekliyoruz" sözleri üzerine, "Medyanın önünde söz veriyorum. Kazandıktan sonra ilk buraya geleceğim" diye konuştu. Balıkçıların, kendileri için bir projesi olup olmadığını sorduğu
Kılıçdaroğlu, "Sizin rahat balık avlamanız, rahat pazarlama yapmanız için her türlü imkanı sağlayacağız. İstanbullulara balığın zevkini yaşatıyorsunuz" şeklinde yanıt verdi. Bazı balıkçıların semt pazarlarında balık satamadıklarını söylemeleri üzerine de Kılıçdaroğlu, "Oralarda balıkçılarla ilgili özel mekanların açılması lazım. O özel mekanlar açıldığı zaman balıkçılarımız da semt pazarlarında balıklarını satarlar. Belediye olarak da biz bu mekanlara yaratmaya hazırız. Pek çok Avrupa ülkesinde de
bu uygulama var" dedi.

Reklam
Reklam

Bir balıkçı ise Güneşli'de CHP'nin üyesi olduğu öğrenilen kara çarşaflı bir kadının partililer tarafından tartaklanmasına tepki gösterdi. Balıkçı partisi ne olursa olsun o şekilde davranışın yanlış olduğunu söyleyince Kılıçdaroğlu da balıkçının söylemlerini doğruladı. Basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kumkapı Balık Hali'nin başka bir yere taşınmak istendiğini belirterek, "Buraya özellikle Anadolu yakasından da çok sayıda kişinin geldiğini, alışveriş yaptığını, o nedenle buranın korunmasını
istiyorlar. Buranın bazı sorunları var. Aslında o sorunları çözmek mümkün. Sosyal donatılarını genişletebilirsiniz. Daha güzel bir ortam yaratabilirsiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu, balıkçıların KDV oranlarından şikayetçi olduklarını ve bu sorunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülemeyeceğini belirterek, "Bunun mutlaka Bakanlar Kurulu düzeyinde ele alınıp, balıkçılıkta Katma Değer Vergisi'nin indirilmesini istiyorlar. Sarıyerli balıkçılarımız da, Sarıyer'de de böyle bir halin açılmasını istiyorlar. Özellikle Karadeniz'den gelen balığın orada pazarlanmasının uygun olduğunu ifade ediyorlar. Daha önce de varmış, tekrar açılması isteniyor. Bunları sağlamak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri arasında. Hem kentin ucuz balık almasını sağlamak, aynı zamanda balıkçılarla kent arasında sağlıklı bir diyalogun kurulması için bu mekanları geliştirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının isteği üzerine kılıç balığı ile poz veren Kılıçdaroğlu, balıkçının kılıç balığını 500 TL'ye satmayı teklif etmesi üzerine "Kadir Bey olsaydı bunu hemen alabilirdi" diye yanıt verirken balıkçının, "Sizde önemli kurumlarda daha paralı işler yaptınız" çıkışı üzerine de "Ama bende o kadar para yok" cevabını verdi.
Kılıçdaroğlu, halde kendisine karşı olumlu ve olumsuz tepkiler olduğunu söylerken, "Onu doğal karşılamak lazım. Herkesin kendine göre bir siyasal düşüncesi var. O siyasal düşünceden sempati duyanlar da var. Sempati duymayanlar da var" diye konuştu.