Kılıçdaroğlu: Meclis Başkanı, TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Tv’nin grup toplantılarını yayınlamaması ile ilgili, “TBMM Başkanı bu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Tv’nin grup toplantılarını yayınlamaması ile ilgili, “TBMM Başkanı bu görüşmelerin canlı yayınlanacağını söylüyor ama TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyor. TBMM Başkanı TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyorsa, bu başkan kime söz geçirecek.” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantılarının Meclis TV’den yayınlanmamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Dün, TBMM’den bir arkadaşımız CHP grubunu arıyor ve Salı konuşmalarını canlı veriyoruz diyor. Ama bugün yine telefon ediliyor, biz verecektik ama TRT Genel Müdürü direniyor, vermiyor, deniyor. TBMM Başkanı bu görüşmelerin canlı yayınlanacağını söylüyor ama TBMM Başkanı TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyor. TBMM Başkanı TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyorsa, bu başkan kime söz geçirecek.” diye konuştu.
Meclis Başkanı’nın haklarını da kendilerinin savunacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı ile kimse bu düzeyde görüşemez, kimse direnç gösteremez.” ifadelerini kullandı.
Yasamanın güçlü bir organ olmak zorunda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı da devlet protokolünde çok önemli bir yerdedir. Belki kendisi, söylediği sözün havada kalmasının ne anlama geldiğini bilmiyor ama biz hatırlatalım. Dilsiz demokrasi, örtülü diktatörlüktür. O diktatörlüğe çanak tutmasın.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz