Kılıçdaroğlu: Olayı kan davasına dönüştüren bir siyasi yargı var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerinin yemin etmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığını savunarak, “Sadece...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerinin yemin etmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığını savunarak, “Sadece olayı kan davasına dönüştüren bir siyasi yargı var.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayaş Dut Festivali’nin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, salı günü yapılacak milletvekilliği yemin töreni ile ilgili, “550 parlamenterin orada olmasını ve and içmelerini bekliyoruz. Demokrasinin temel kuralı budur.” şeklinde konuştu.
Milletvekili seçilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın durumu ile ilgili başka bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, iyi niyetle balı gününü beklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, 550 milletvekilinin orada olması gerektiğini yineledi.
Tutuklu milletvekillerinin yemin etmesinin önünde hiçbir yasal engel olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Sadece olayı kan davasına dönüştüren bir siyasi yargı var.” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu BDP’nin tavrıyla ilgili başka bir soru üzerine ise her türlü mücadelenin parlamento zemininde yapılabileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz