Kılıçdaroğlu, PM Üyeliği Için 100 Kişilik Liste Hazırladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM)...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) üyeliği için 100 kişilik bir liste oluşturdu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, kurultay delegelerine ve örgütün iradesine güvendiğini söyledi. "Esas irade kurultayımızdan çıkacak olan iradedir." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "O nedenle, Parti Meclisimize aday olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederek, ben yine örgüte, il başkanlarımıza, milletvekillerimize, kadın ve gençlik kollarımıza danışarak, onların görüşünü alarak 100 kişilik bir anahtar liste yaptım. Delege arkadaşlarımız bu 100 kişiden kimi Parti Meclisi'ne seçerse, o Parti Meclisi üyesi olacak ve ben o arkadaşlarımla çalışacağım. 100 kişilik liste Kurultay Başkanlık Divanı'nın bastırdığı liste ile aynı renkte olacak. Başka bir anahtar listesi olmayacak." dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'ne Bilim Kültür ve Yönetim Platformu kontenjanından tüzük uyarınca 12 aday gösterdi. Kurultay delegeleri ise adaylardan 8'ini seçecek.

12 kişilik liste şöyle: "Metin Feyzioğlu, Birgül Ayman Güler, Hülya Güven, Mehmet Karlı, Oğuz Oyan, Fatma Nur Serter, Burhan Şenatalar, Gaye Usluer, Fethi Açıkel, Sencer Ayata, Seyhan Erdoğdu, Gürbüz Evren.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: