Kılıçdaroğlu: "Ranta değil, sorunlara talibiz"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sağlıklı, tutarlı, namuslu bir yönetim anlayışını egemen kılmak için İstanbul'un rantına değil sorunlarına talip olmak gerektiğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) ihracatçılarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un sorunları bulunan ve sorunları ile boğuşan bir kent olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Eğer sağlıklı, tutarlı, namuslu bir yönetim anlayışını egemen kılmak istiyorsak İstanbul'un rantına değil sorunlarına talip olmak lazım. İlk üç ay içinde gerçekleşmesi gereken konu belediye yönetiminde saydamlıktır" dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin 10 milyar dolar olduğunu, Türkiye'nin üçüncü büyük holdingi niteliğindeki Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 23 anonim şirket bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"23 büyük şirketin gelirini, giderini, kar-zarar tablolarını İstanbullular biliyor mu? Hayır. Her yıl çok sayıda ihale yapılıyor. İhalelerde hangi şirket ne kadar aldı, bu ihaleler, hangi yöntemle yapıldı, İstanbullu biliyor mu? Hayır. 23 şirketin bilançosunda 200 küsur milyon dolar kar görünüyor, ama aynı şirketlerin bilançolarında 2 milyar 56 milyon dolar borç görünüyorsa 'bu karlarla bu borç ödenmez' diyeceksiniz. Sorgulayacaksınız. İlk üç ay içinde yapmamız gereken belediyeyi cam gibi saydam hale getirmek. 10 milyar doları biz ödüyoruz. Kendi ödediğimiz kaynağın hesabını sorgulamak durumundayız."

İki İstanbul bulunduğunu, bunların; merkezdeki İstanbul ve çeperlerdeki İstanbul olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Aynı İstanbul'da yaşıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz, ama farklı kültürlerdeyiz. Kent yoksulluğunu süratle gidermemiz lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam