Kılıçdaroğlu rüzgarı, parti dışına taştı

CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ismi, diğer partilerde de yankı buldu.

ANKA’ya konuşan Demokrat Parti(DP) GİK üyesi Celal Doğan ve Anavatan Partisi kurucu üyelerinden Oltan Sungurlu Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı’ndaki CHP’nin, Türk demokrasisi için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Rahşan Ecevit’in DSP genel başkan adayı olarak gösterdiği Prof. Dr. Alemdar Yalçın ise CHP’ye katılmaya hazır olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu değerlendirmesi şöyle:

-DEMOKRASİ TEK KANATLI KUŞ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR-

DP GİK üyesi Celal Doğan:

“Kılıçdaroğlu ile CHP arzu edilen bir yere geldi. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığındaki CHP kamuoyundaki gücünü ve itibarını arttırmıştır. Türkiye’de bir seçenek ihtimali artırmıştır. Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki performansı da önemli. Demokrasi tek kanatlı kuş olmaktan çıkmıştır. Türkiye’de korkular azalamaya başlayacaktır. Bunlar demokrasi ve ülkemiz için iyi şeylerdir.”

Reklam
Reklam

-ANAMUHALEFETİN ŞANSI OLMALI-

Eski Anavatan Partisi kurucu üyelerinden Oltan Sungurlu:

“Kılıçdaroğlu yeni bir siyaset, yeni bir heyecan yaratmıştır. Siyaset değişim ister ve CHP’de de bir yenilik var, bu yeniklik dileriz ülke çapında yeni hamlelere sebep olsun. Sosyal demokratlarda yeni söylemlere sebep olsun. CHP’de gerçek bir değişim olursa ülke siyaseti için çok faydalıdır. İktidarın karşısında muhakkak Anamuhalafetin şansı olması gerek. İdeolojik saplantılar doğru değildir, esas olan ülkenin şartlarına göre politikalar üretmektir.”

-ECEVİT’E VURGU UMUT VERİYOR

Eski DSP’li, bağımsız milletvekili Tayfun İçli:

“Türk demokrasisi olağanüstü bir dönem yaşadı son 10 günde. Bu hiç kimsenin beklemediği bir gelişmeydi. CHP Kurultayı tüm bunlar arasında çok başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Önemli olan bundan sonra taşların yeniden oturması. Bu sınavda sadece CHP, değil Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti kazanacaktır. Ben Bülent Ecevit’e hizmet ettim. Kılıçdaroğlu’nun Ecevit’e vurgu yapan davranışları, kasket takması bunlar güzel şeyler, umut veren şeyler. Türk siyaseti bu güzellikleri unutmuştu. Anamuhalefet partisi kazanırsa Türkiye kazanır.”

Reklam
Reklam

-PARTİLİ OLMAYA HAZIRIM

Rahşan Ecevit’in DSP için genel başkan adayı olarak gösterdiği Prof. Dr. Alemdar Yalçın:

“Kemal Kılıçdaroğlu ile dostluğumuz çok eskiye dayanıyor. Kendisini destekliyoruz, her koşulda onun çalışacağız. Sayın Rahşan Ecevit’in kendisini işaret etmesi ise çok önemli, çok güzel. Ne zaman benden destek isterse, ne zaman çağırırsa ben yanındayım kendisinin. Kemal Bey gerekli görüyorsa da partili olmaya da hazırım.”

ANKA