Kılıçdaroğlu: Sanatçıyı Mahkum Ederseniz Ülkenizi De Rezil Edersiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer sanatçınızı mahkum ederseniz, sadece kendinizi değil, kendi ülkenizi de...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer sanatçınızı mahkum ederseniz, sadece kendinizi değil, kendi ülkenizi de dünyada rezil ilan edersiniz. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısındaki konuşmasından önce Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’a parti rozetini taktı. Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı konuşmada, “Eğer Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle pek çok yurttaşın kafasında soru işaretleri oluşturuyorsa, soru işaretlerini gidermenin adresi CHP’dir. Bu vesile ile yönetimden şikâyet eden, haksızlığa uğradığına inanan, bütün yurttaşlarımız, geçmişte hangi partiye oy vermişse hiç önemli değil, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Doğru Yol Partili, Anavatan Partili, Demokrat Partili, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, Milliyetçi Hareket Partisi'nden ne kadar aydın, ülkesini seven, ülkesi için mücadele etmeyi göze alan, bunun için bedel ödemeyi göze alan tüm yurttaşlarımı altı okun, CHP’nin şemsiyesi altına bekliyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

FAZIL SAY HAKKINDA

Ünlü piyanist Fazıl Say hakkında verilen 10 aylık hapis cezasını da değinen Kılıçdaroğlu, bir ülkeyi saygın kılan unsurların başında o ülkenin sanatçılarının geldiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin birikimidir sanatçılar. İnsanoğlunun var olduğu tarihten bu yana sanatçılar, bütün ülkelerin, kültür tarihlerinde önemli kilometre taşları olarak isimlerini yazdırmışlardır.” ifadelerini kullandı.

Hangi çağda olursa olsun sanata ve sanatçıya değer veren ülkelerin dünya tarihinde önemli bir çıtayı atladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sanatçıyı cezalandıranlar ise aslında kendilerini tarih önünde cezalandırmışlardır. Bugün geldiğimiz noktada sanatçıyı hapsetmek, sanatını yapmasını yasaklamak, ona kısıtlar getirmek, onu hapishanelere atmak gibi bir kültürü Türkiye’ye yeşertmek isteyenler şunu çok iyi bilsinler. CHP olduğu sürece görüşü ne olursa olsun, sanatı ne olursa olsun onlara sahip çıkacağız ve onlarla birlikte aydınlık Türkiye’yi çizeceğiz. Sanatçılarını yargılayanlar aslında kendilerini tarihin önünde yargılıyorlar. Nazım Hikmet’i hapse atanlar, Aziz Nesin’den tutup Orhan Kemal’e, Yaşar Kemal’e kadar pek çok yazarı çizeri sanatçıyı mağdur edenler, hapse atanlar; o sanatçıların isimleri tarihin şeref defterinde vardır ama onları hapse atan yargıçların hiçbirisinin adını hiçbir topluluk bilmez ve hatırlamaz.”

Reklam
Reklam

"SANATÇILAR EL ÜSTÜNDE TUTULUR"

Sağlıklı çalışan demokrasilerde sanatçıların el üstünde tutulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Onların eleştirilerini siyasetçiler dikkatle okurlar. Eğer siz onları hapislere atacaksanız, yargıyı bu yönde yüreklendirecekseniz, olmayan bağımsız yargıyı sanatçıları da hapse atmak için kullanacaksanız, kusura bakmayın o ülkede demokrasi her zaman tehlikede demektir. Sağlıklı çalışan bir demokrasimiz şu aşamada yok. Demokrasimiz tehlikede. Herkes bunu bilmeli.” şeklinde konuştu.

Sadece sanatçılara değil, 2B için kendi arazisine sahip çıkan köylü kadınlara da sahip çıkacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “CHP mazlumdan yanadır, adaletten yanadır, zayıftan yanadır. Güçlüden yana değildir. Güçlüden yana politika hiç izlemedik. Eğer sanatçınızı mahkum ederseniz, sadece kendinizi değil, kendi ülkenizi de dünyada rezil ilan edersiniz. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Sanatı ile sanatçıları ile uluslar arası arenada ses veren, ses getiren bir ülke hapis cezalarını hak etmiyor. Onu yargılayan yargıç, aslında kendisini yargılamıştır. Tarih onu yargılayacak.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz