Kılıçdaroğlu sel mağdurları için önlem istedi

Kılıçdaroğlu, Trakya'da sel ve su baskınlarından zarar gören yerlerin afet bölgesi kapsamına alınması ve yaraların öncelikle sarılması için her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü başlayan ve iki gün boyunca etkili olan sellerle su taşkınları sebebiyle CHP heyetlerinin bölgede yaptıkları incelemeler sonucu verilen raporları inceledi. Raporda felaketin, can ve mal kaybının ayrıntılı olarak kaydedildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu sel ve taşkınlardan zarar gören bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirterek, zaman geçirilmeden yaraların sarılması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Reklam
Reklam

CHP'nin konuyu TBMM gündemine de getirerek önlemlerin bir an önce alınmasını isteyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "CHP meydana gelen bu felaketi göz önünde bulundurarak, zarar gören bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması dahil yaraların öncelikle sarılması için her girişimde bulunacak" dedi.

Seller ve taşkınlardan zarar gören bölgedeki durum hakkında CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'nün imzasını taşıyan raporda 3 vatandaşın boğularak yaşamını yitirdiği Trakya'da ortaya çıkan tablo şöyle:

"Tekirdağ Saray ilçesi başta olmak üzere hemen bütün bölgelerde iş yerlerini ve evleri su bastı, şehirleri ve beldeleri birbirine bağlayan yollarda göçük ve çökmeler meydana geldi. Tekirdağ'ın Çekezköy ile Saray ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Köylerde ahırlar yıkıldı hayvanlar telef oldu, ambarlarda ve depolarda bulunan mahsüller sele kapıldı. Özellikle sanayinin yoğun olduğu Çerkezköy-Çorlu ilçelerinde Misinli, Ulaş ve Beyazköy civarındaki fabrikalarda sel sebebiyle çalışan işçilerle, yaklaşık 300 vatandaşımız mahsur kaldı. Karamehmet ve Bakırca köylerinde de etkili olan sağanak yağışın ardından taşan dere nedeniyle yine buralarda da çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı. Aşırı su birikintileri Tekirdağ çevre yolunda toprak kayması yaşanmasına neden olurken, Saray bölgesi ve Yavuz Mahallesi'nde yağmur suları yolları yararak derin çukurluklar oluşturdu ve yollar yarıldı. Yağmur sularının ardından cadde ve sokak yolları kullanılmaz hale geldi."

Reklam
Reklam

Öte yandan Kılıçdaroğlu, 3 vatandaşın boğularak hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

ANKA

Anahtar Kelimeler: