Kılıçdaroğlu: Sistemden Beslenenler Değişime Karşı Çıkar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sistemden beslenenlerin değişimden memnun olmadıklarını, değişime karşı çıktıklarını söyledi. Tarih...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sistemden beslenenlerin değişimden memnun olmadıklarını, değişime karşı çıktıklarını söyledi. Tarih boyunca statükodan beslenenlerin hep değişime karşı çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, hep değişimi savunacaklarının altını çizdi.

'Demokrasi ve değişim' sloganıyla başlayan CHP 34. Olağan Kurultayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ulu çınarının gölgesinde bir kurultay yaptıklarını ifade etti. "Köklerimiz ve tarihimizle her zaman, her yerde onur duyduk onur duymaya devam edeceğiz." diyen Kılıçdaroğlu, her kurultayın bir filiz verdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Kendileri için değişimin çağdaş uygarlığı yakalamak olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP'nin değişimden memnun olduğunu söyledi. "Sistemden beslenenler, değişimden memnun olmazlar, değişime karşı çıkarlar. Tarih boyunca hep karşı çıkmışlardır." diyen CHP Genel Başkanı, hep değişimi savunacaklarının altını çizdi.

Sosyal demokrasinin insan merkezli, katılımcı ve evrensel olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, eskiden sosyal demokratların adil ve hakça bölüşümden bahsettiğini hatırlattı. Şimdi önce üreteceklerini sonra hakça bölüşecelerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, zenginleşip halkla paylaşacaklarını, yoksulluğu asla paylaşmadıklarını ifade etti.

Zamanın ruhunun iyi okunması gerektiğinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün zenginliğin ve refahın temellerinin değiştiğini, bunun da bilgi toplumu olduğunu belirtti. Üniversitelerin hep özgür olmasını istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, üniversitedeki eğitim politikasını yeniden şekillendirmek gerektiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin eğitim konusunda dünyadaki yerine ilişkin istatistiki bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Aklın tutsak edildiği bir toplumun bilgi toplumu olamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, her yıl 10 bin öğrencinin yurt dışına gönderileceğini, 5 yılda bunun 50 bin olacağını ve böylece Türkiye'nin dönüşeceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: