Kılıçdaroğlu: Taksicilerin sorunları çözülmez değil, eksik olan siyasi irade

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taksicilerin sorunlarının çözülmez olmadığını belirterek, "Eksik olan siyasi irade." dedi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taksicilerin sorunlarının çözülmez olmadığını belirterek, "Eksik olan siyasi irade." dedi.

Taksiciler, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Taksicilere hitap eden Kılıçdaroğlu, “Taksileriniz yenilenmeli ve bir kereye mahsus ÖTV, KDV alınmamalı, korsan taksiciliğe izin verilmemeli. UKOME de taksici esnafının temsilcisi olmalı, taksi durak yerleri imar planına alınmalı, hizmette saygı esas olmalı. Taksici esnafı takım tutar gibi oy kullanmamalı, sözünde durmayan, vaadlerini yerine getirmeyen siyasi partiyi oyuyla cezalandırmalı, siyasetçi de taksicinin gönlünde hangi aslan yatıyorsa yatsın ona saygı duymalı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında taksicilerin sorunlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, her mesleğin sorunlarının olduğunu ifade etti. “Her mesleğin sorunları var. Ama iyi niyetle yola çıkan bir siyaset kurumu var olan sorunları çözer. Sizin sorunlarınız çözülmez sorunlar değil.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Samimi söylüyorum çözülmez sorunlar değil. Efendim sizin, zaman zaman gündeme geliyor, can güvenliğiniz yok. Özellikle İstanbul’da pek çok taksi esnafımız öldürüldü. Kendi aracında öldürüldü. Şimdi istediği ne taksi esnafının? Öyle bir taksimiz olsun ki, arada cam bölme olsun, güvenliğimiz olsun, biz rahatlıkla gidip gelelim. Görevimizi rahatlıkla yapalım diye. Bunun için model de geliştirildi. Hatta bir firmamızın yaptığı taksi modeli uluslararası ödül de aldı. Biz demek ki yapabiliriz bunu. İstenen neydi? Bir sefere mahsus taksi aracı, taksi yenilenirken KDV, ÖTV alınmasın. Bitti, bu kadar basit. Samimi söylüyorum, gelsin Meclis'e hep beraber destek vereceğiz. Niye destek vermeyelim. Araçlar yenilenecek, daha çağdaş, daha modern bir araç olacak. Bütün Türkiye’de tek tip olacak. Şoför esnafının da can güvenliği sağlanmış olacak. O bizim insanımız, başka bir insan değil. Hangi partiden, hangi görüşten, hangi kimlikten olursa olsun bizim insanımız. Onun can güvenliğini sağlayacağız ki benim de can güvenliğim olsun. O aracı kullanıyor sonuçta. Bu kadar basit bir işi bir türlü çözemiyoruz. Çözülmez değil, sadece eksik olan siyasi irade.”

Reklam
Reklam

Taksi duraklarının belirsizliğinin kaldırılması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi bu esnafımız görev yapıyor mu? Görev yapıyor. Durağı var, vermişsiniz durak. Bu durakların mutlaka imar planlarına işlenmesi lazım. İmar planında denecek ki burası taksi durağıdır. Dolayısıyla o taksi durağı bir anlamda şoför esnafının güvencesi olacak. Efendim bugün kaldırdım, yarın öbür türlü oldu. Hayır. Ayrıca belediyenin bir hizmet daha sunması lazım. Bütün taksi duraklarının böyle modern, şık, göz estetiği açısından herkesin hoşuna gidebilecek standart bir yapıda olması lazım. Herkes uzaktan da gördüğü zaman burası taksi durağıdır demesi lazım. Esnaf da orada rahat etmeli. Gelen müşteri telefonu, diğer alanlar vs. gelip oturması, neyse artık yani iyi bir yapı içinde bir taksi durağına bizim kavuşmamız lazım. Bunun yapılmasının yolu dediğim gibi önce imar planlarına işlenmesi ve imar planlarının dışında ayrıca orada daha sağlıklı, daha tutarlı bir taksi durağının inşa edilmesi. Tek tip, modern, yazı, kışı düşünülerek bir taksi durağının yapılmasıdır. Bu proje eğer size verilirse ben eminim o durakta çalışan arkadaşlar o tip projeye uygun kendi taksi duraklarını yaparlar. Çünkü orası onların ekmek teknesinin merkezidir. O merkeze de herkesin saygı duyması lazım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Taksiciler, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz