Kılıçdaroğlu: Terörle mücadelede toplumsal mutabakat şart

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda bir toplumsal mutabakat gerektiğini belirterek bunun sağlanması...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda bir toplumsal mutabakat gerektiğini belirterek bunun sağlanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00'de TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşeceğini açıkladı.
Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne giderken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine sözlerin kendi içerisinde bir tutarsızlık taşıdığını iddia etti. "Ramazan Bayramı'nı bekleyelim' demek, yani 'Ramazan'da şehitler gelebilir, bunu makul karşılayalım' anlamına mı gelecek?" diyen Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadele etmek, hepimizin görevidir. AKP'nin de MHP'nin de CHP'nin de BDP'nin de görevidir. Terörden bu insanlar çok çekti. Terörü bitirmemiz lazım ama terörü bitirmek silahla olmuyor, 30 yıllık deneyim bunu gösterdi. Bugüne kadar terör bitmediyse bunun tek sorumlusu vardır, siyaset kurumu görevini yerine getirmedi, çözüm üretmedi. Şimdi geldiğimiz nokta 'yeniden silaha sarılacağız, yeniden silahlı çatışmaya gireceğiz.' Barışın dilini kullanmak durumundayız, herkesi kucaklamak durumundayız. İnsanları ayırmadan ama hep beraber teröre karşı ortak bir politika geliştirmeliyiz, geliştirmek durumundayız. O nedenle, ben siyaset kurumunun görev yapmasını, bütün siyasi partilerin teröre karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledim, defalarca çağrıda bulundum. Gelin siyasetçiler bir araya gelelim, terörü sonlandırmak için ne yapılması gerekiyorsa ortak görüşlerimizi bildirelim. Çünkü terörle mücadele, tek başına AKP'nin, tek başına CHP'nin, tek başına MHP'nin veya BDP'nin yapacağı bir olay olmaktan çıkmıştır. Terörle mücadele konusunda bir toplumsal mutabakat gerekiyor. Bu mutabakatı sağlamak durumundayız." dedi.
Kızılay Genel Başkanı'nın istifasının Somali'ye yapacağı ziyaretle ilgisinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Pek çok spekülasyon var ama Sayın Tekin Küçükali görevini başarıyla yapan bir başkandı. Kızılay'ı Kızılay yaptı, dünyaya sesini duyurdu. Daha önceki yöneticilere de elbette saygı duymamız gerekiyor ama istifası doğrusunu söylerseniz beni de üzdü." karşılığını verdi.
İstifanın Dolmabahçe görüşmesinden sonra olduğu iddialarına ilişkin de Kılıçdaroğlu, görüşmenin perde arkasını bilmediğini ifade etti. Bu Dolmabahçe'nin ilginç bir yapısı bulunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz. Dolmabahçe'de yapılan görüşmeler sonrasında bazı kararlar alınıyor ama kararlar kamuoyuyla paylaşılmıyor ama belli sonuçlar doğuruyor. Umuyoruz, bu Dolmabahçe'de yapılan görüşmelerin perde arkası kamuoyuna açıklanır. Sayın Küçükali, belki bunu açıklamaz, açıklama durumunda olmayabilir ama Başbakan'ın en azından orada yapılan görüşmelerin perde arkasını kamuoyuna açıklaması gerekir." şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, istifa sonrasında Kızılay Genel Başkanı ile görüşmediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz