Kılıçdaroğlu, Türkan Saylan'ı ziyaret etti

İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan'ı tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ı ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu ardından İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne geldi. Hastaneye girerek Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Haberal'a uzaktan bakabildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "İyi görünüyor. Sağlık durumu ile ilgili doktorlardan bilgi aldım. Yeni bulgulara rastlandığını ifade ettiler. Ritim bozukluğu tespit etmişler. Umarım yakın zamanda iyileşir" dedi.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu, Türkan Saylan'ı ise dinç gördüğünü ifade ederek, "Umarım sağlığına kavuşur. Biraz sohbet ettik. Yeni kızlar okutacağından, yurtlar yapacağından bahsetti" diye konuştu.

Ankara'daki çalışmalarının nasıl gittiğini soran gazetecilere de Kılıçdaroğlu, "Meclis yerel seçimlerin etkisini henüz üstünden atmış değil. Biraz ağır çalışıyor. Önümüzdeki dönemde daha iyi olacağını umuyorum" diye yanıt verdi.

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız da hastaneye gelerek Haberal'ın durumu hakkında bilgi aldı. 1696 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenciyken Haberal'ın orada asistan olduğunu söyleyen Yıldız, "40 yıllık dostluğumuzda kendisinden çok şey öğrendik. Kendisi ile görüşmemde bu duruma, Türkiye'nin haline çok üzüldüğünü söyledi. Bazı bilimsel çalışmaları ve ameliyatları varmış, bunları yapamadığı için üzgün olduğunu söyledi. Yorgun ve üzgün olduğunu gördüm" dedi.