Kılıçdaroğlu: Türkiye, Siyaseten Idam Defterini Kapatmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes’in kabrini ziyaret etmesini eleştiren bir...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes’in kabrini ziyaret etmesini eleştiren bir gence, “Siyaseten idam olmamalıdır. Türkiye bu defteri kapatmalıdır.” diye cevap verdi. Hiç kimsenin düşüncesinden ötürü suçlanamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Benim arkadaşım siyaseten idam edildi, karşı çıkacağım, benim rakibim siyaseten idam edildi, alkışlayacağım. Bu çifte standarda asla ve asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il gençlik kolları tarafından Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Burada gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gençlerin sorularına tek tek cevap verdi.

Reklam
Reklam

Adnan Menderes’in kabrini ziyaret etmesiyle ilgili eleştirel bir soru alan Kılıçdaroğlu katılımcıya şu cevabı verdi: “Ne olursa olsun demokrasi ekseninde ya da paydasında birleşeceğiz. Hiç kimseyi bizden farklı düşünüyor diye suçlamayacağız. Eleştirme özgürlüğümüz olacak ama onu suçlamayacağız. Menderes ve arkadaşları düşüncesini beğenmeyebiliriz, katılmayabiliriz, eleştirebiliriz ama siyaseten idam olmamalıdır. Türkiye o defteri kapatmalıdır. Benim arkadaşım siyaseten idam edildi, karşı çıkacağım, benim rakibim siyaseten idam edildi, alkışlayacağım. Bu çifte standarda asla ve asla izin vermeyeceğiz. Her gencin bilmesi gereken bir şey var. Düşünen toplumlar gelişirler, düşünen toplum derken hepimiz aynı şeyi düşünmeyeceğiz, farklılıklara saygı duyacağız. İnsanlığın gelişmesinin temelinde oluşan dinamiğin farklı düşünceler olduğunu da unutmayacağız.”

'MANİDARMIŞ, NEYİN MANİDARI?'

Gazeteci Cüneyt Ünal’ın kurtarılmasına dönük AK Partililer’den gelen yorumu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bir insanın hayatını kurtarıyorsunuz, Suriye zindanlarından çıkarıyorsunuz, bu bir gazeteci. Haber için oraya gitti. Eşi kurtarılmasını istiyor. Gazeteci dernekleri kurtarılmasını istiyor. Onlar geldiler, rica ettiler. Onlar da gittiler, kurtardılar. Teşekkür etmeleri lazım. Hiçbir yurttaşımızın adı ne olursa olsun,unvanı ne olursa olsun rengi ne olursa olsun inancı ne olursa olsun saçının teline zarar gelmesini istemeyiz. İster Suriye’de, ister Amerika’da, ister Çin’de eğer serbest bırakılacaksa 135 milletvekilimi dünyanın bütün ülkelerine gönderiyorum. Oradan ‘benim insanımı kurtarın’ derim. Kendi insanımı zindandan kurtarıyorum. Manidarmış, neyin manidarıymış bu. Oturun kalkın CHP’ye teşekkür edin. Suriye batağından o gazetecimizi çıkardık Türkiye’ye getiriyoruz. Türkiye için getiriyoruz, insanımız için, gazeteciler için getiriyoruz. Bu ülkenin sağlıklı haber alma anlayışı için getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: