Kılıçdaroğlu, Uludere’de Yakınlarını Kaybeden Ailelerin Temsilcilerini Kabul Etti…(2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’de yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcilerini parti genel merkezindeki makamında kabul...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere’de yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcilerini parti genel merkezindeki makamında kabul etti.

Kılıçdaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Uludere’deki ailelerin adalet istediğini ve kendilerinin de adalet istediğini, Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan şeyin adalet olduğunu söyledi. Türkiye’de adaletsizliğin sadece Uludere’de yapılmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin hapishanelerinde yüze yakın gazeteci var. Orada da bir adaletsizlik var. Üniversite öğrenci parasız eğitim istiyorum dedi, oda hapiste. Orada da bir adaletsizlik var. Galatasaray Üniversitesi’nden bir öğrenci boynuna poşi taktı diye yargılanıyor. Orada da bir adaletsizlik var. İçeride hapiste olan çok sayıda tutuklu var. Niye hapiste olduklarını bilmiyorlar. Dosyalarına gizlilik kararı getirilişmiş avukatları dahi bile bilmiyor. Savunmanın önünü kesiyorlar. Orada da bir adaletsiz var. Türkiye’nin bütün coğrafyasında bir adaletsizlik var. Sizden isteğim bu adaletsizlik sadece size yapılıyor diye bir algıya kapılmayın. Adaletsizlik coğrafyanın her yerinde var. Gidin Trakya’ya orada da bir adaletsizlik var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Partisinin son kurultayında yaptığı konuşma ile ilgili hatırlatmalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Söylediğim bir şey vardı; üreten ve zenginleşen Türkiye… Doğu ve Güneydoğu’da yeteri kadar kamu yatırımı yok. Var olanlar ise özelleştirildi. Bizim politikamız doğu ve güneydoğuya gidip daha fazla yatarım yapmak, daha fazla istihdam alanı oluşturmak. İnsanların çalışmasına imkan sağlayacak fabrikalar yapılması, mayınlı arazilerin temizlenmesi ve toprakların köylüye verilmesiydi. Bizim hedeflerimiz arasında bunlar var. Adaleti bu coğrafyada hepimiz savunuyoruz. Ülkemizde adalet olsun haksızlıklar sona ersin. Sizlerde aynı dilekleri dile getiriyorsunuz. Hepimizin sorunları ortak. Sizin bazı sorunlarınız da var. Kurşuna daha yakın bir yerdesiniz. Can kayıpları ve çatışmalar yaşanıyor. Bunlarında sonlandırılması lazım. Buda siyaset kurumunun bir görevidir” dedi.

Bölge halkına da seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Allah aşkına… ‘Sayın Başbakan Diyarbakır’daki konuşmasında ben size hapishane yapacağım’ dedi. Diyarbakırlılar oy verdiler sayın Başbakana bize hapishane yapacak diye. Biz diyoruz fabrika yapacağız bize oy vermiyorlar. Bir sorun var ortada. Ciddi bir sorun var. Demek ki, ya birbirimizi anlayamıyoruz, yada birbirimizden kopuğuz. Birbirimizi anlayacağız ve dinleyeceğiz. Çözümlerimizi söyleyeceğiz. Vatandaş hangi çözüm yararlı ise siyaseti o manada yapmalıdır ki, Türkiye’de sorunlara çözüm bulunsun.”

Reklam
Reklam

Türkiye’deki sorunların artık dünya gündeminde olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, AB raporların gündeminde de konuların yer aldığını ve sorunların çözülmesini istediklerini söyledi.

Uludere’de yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcilerinden Zeki Tosun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ve partisinin Uludere’de yaşanan olaylarda verdikleri destekten ötürü kendilerine teşekkür etti. Kılıçdaroğlu’nun yeniden başkan seçilmesini de kutlayan Tosun, olayların yaşandığı ilk günden buyana CHP’lilerin kendilerini hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanlarında olduğu ve dertlerini kendilerini ile paylaştıklarını ifade eden Tosun, Türkiye’de adalet istediklerini ve adalete ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti. AK Parti hükümeti tarafından konuyla ilgili gerekli açıklamaların yapılmasını isteyen Tosun, “İnsansız Hava Araçları tarafından çekilen görüntüleri ve vur emrini kimin verdiğinin açıklanmasını istiyoruz. Bu bilgileri kim aktarmış. Yerel kaynaklar kimler açıklansın istiyoruz. Hükümetten başka bir şey istemiyoruz. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizim elimizi tutan ve sesimizi duyuran parti lazım bize” diye konuştu. Uludere’de kendilerini yalnız hissettiklerini ve başka bir ülkede yaşıyormuş gibi hissettiklerini söyleyen Tosun, “AK Parti Hükümeti ve Şırnak Valiliğinin Uludere’deki aileleri şehit aileleri ile karşı karşıya bıraktıklarını” iddia etti.

Reklam
Reklam

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Uludere’de yaşanan olayların ardından adalet arayışlarına her platformda sürdürdüklerini belirten Ferhan Encu ise, adalet arayışlarının sürdürürken AK Parti’nin gerçek yüzü ile karşılaştıklarını ve ölüm tehditleri ile karşılaştıklarını iddia etti. Olayların üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen olayın faillerinin aydınlatılmadığını belirten Encu, Türkiye’de sadece Uludere için adalet istemediklerini her türlü olaylar için adalet istediklerini söyledi.

AK Parti hükümetinden yaşanan olumsuzlara son vermesini isteyen Encu, “Bizi ötekileştirerek bu olaylara son veremezler. Biz iki şey talep ettik. Birincisi adalet diğer ise bu ülkeye barışın ve huzurun gelmesini talep ettik. Bütün herkes bunu dile getirdi. Bu çabalarımızdan dolayı, askeri olsun ve oradaki yerel yönetimlerden olsun biz tepki alıyoruz. Açıkçası can güvenliğimiz yok” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz