Kılıçdaroğlu: Uludere'deki Gerçekleri Bilmeye Herkesin Hakkı Var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'deki olayla ilgili gerçekleri bilmeye herkesin hakkı olduğunu söyledi. Konuya...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'deki olayla ilgili gerçekleri bilmeye herkesin hakkı olduğunu söyledi. Konuya ilişkin Başbakan'ın konuşmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, söylediklerine laf yetiştirmeye çalıştığını belirtti.

Esenboğa Havalimanı'ndan Dalaman'a hareketi öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, istihbaratın Amerika tarafından verildiğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Genelkurmay'ın açıklama yaptığını hatırlattı.

"Genelkurmay mı bu ülkeyi yönetiyor? Bu ülkenin Milli Savunma Bakanı yok mu? Bu ülkenin Başbakanı yok mu? Bu Hükümetin sözcüsü yok mu?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Genelkurmay'a top atmışlar 'sen açıklama yap'. O açıklama yapıyor, arkadan Amerika'dan yalanlama geliyor. Nasıl bir devlet bu? Nasıl bir yönetim anlayışı? Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum."

Reklam
Reklam

Uludere konusunda ne söyledilerse hepsinin doğru olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, hükümetin beceriksiz olduğunu ifade etti. Uludere konusunda sınıfta kalan bir hükümetin bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "34 yurttaşımızın katili olan bir hükümet. Nasıl oluyor da hala o koltukta oturuyorlar? Anlamakta güçlük çekiyorum. Bir hükümet istihbaratı dışarıdan alır, 'yapmayın biraz daha istihbarat yapmamız gerekiyor' denir, 'hayır, bu bize yeter' denir. Yoksa talimat verirler. Gider 34 yurttaşımızı öldürürler. Ondan sonra koltuklarında otururlar." dedi.

Olayı konuşmayan tek kişinin Başbakan olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakanın konuşması halinde gerçekleri anlayacaklarını ifade etti. Bu gerçekleri bilmeye herkesin hakkı bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Halkı kandırmak bir siyasetçinin görevi değildir. Siyasetçinin görevi, halkına doğruları söylemektir. Yanlış yapıldığında çıkarlar milletten özür dilerler. 'Bir yanlış yaptık, bir hata yaptık, bir beceriksizlik yaptık. Kusura bakmayın bir daha böyle bir şey yapmayacağız' desinler. Bu erdemi göstersinler. Bunu bile göstermekten acizler. Bu hükümet süresi dolmuş bir hükümet, ülkeye yük olan bir hükümet." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: