Kılıçdaroğlu'dan TRT'ye eleştiri

Bartın (AA)- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncay Güney'in TRT'de yayına çıkartılmasını eleştirerek, "TRT, yurttaşlardan alınan vergiyle halka objektif haber veren iletişim kurumu olmanın ötesine çıkmıştır" dedi. Kılıçdaroğlu, Bartın'da partisinin İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, TRT'nin, milletin vergileriyle finanse edilen kuruluş olduğunu söyledi.

CHP'li yöneticilerin yaklaşık iki yıldır, TRT'de hiçbir yayına çıkmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sanki TRT, AK Parti'nin bir yan kuruluşu gibi çalışmakta, haberlerini bu bağlamda yapmakta, objektif davranmamaktadır. Bugün, Cumhurbaşkanı'nın ciddi bir uyarısı var. Herhalde TRT Genel Müdürü de bu uyarıyı okumuştur. TRT Genel Müdürü, kendi televizyon kurumunun, devletin demiyorum, Cumhurbaşkanı'nın uyarılarını dahi dinlemeyen kurum olduğunu herhalde daha iyi anlamıştır."

Reklam
Reklam

Tuncay Güney'in "Ergenekon" soruşturmasıyla gündeme gelen, televizyon kanallarından insanlara ve kurumlara hakaret eden kişi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir siyasal partinin avukatı TRT'deki bu yayına katılıyor. Yayına katıldığı süre son derece kısıtlı, oturumu yöneten kişi de (Süremiz kısıtlı) diyerek uyarı yapıyor. Ama kanal bu uyarıdan sonra 1 saat daha yayınını sürdürmüştür. Bu da televizyon kanalının ne kadar yanlı yayın yaptığını göstermektedir" dedi.

Gazetecilerin, Tuncay Güney'in "cesaretli hırsızlar partisi" sözlerine ilişkin sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Bu kelimenin ne anlama geldiğini bilmiyorum. Bununla CHP kast edilmek isteniyorsa, buradan Güney'e sesleniyorum. Kim bu hırsızlar açıklasın. Tuncay Güney, Türkiye'de hırsızları öğrenmek istiyorsa ben listesini kendisine veririm. Bana başvurabilir" diye konuştu.