Kılıçdaroğlu:'Haramilerin iktidarını yıkalım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de halka seslenerek, “Allah aşkına 8 yıllık AKP iktidarında hayatından memnun olan kim? AKP yandaşları değil mi? Recep Bey ve yandaşlarının...

MERSİN (ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de halka seslenerek, “Allah aşkına 8 yıllık AKP iktidarında hayatından memnun olan kim? AKP yandaşları değil mi? Recep Bey ve yandaşlarının düzeni, halkın düzeni değildir. Yetkiyi verin, haramilerin iktidarını yıkalım” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, referandum çalışmalarını Mersin’de sürdürdü. Sabah saatlerinde Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra Tarsus, Erdemli, Silifke ilçelerinde halka seslendi ve ardından da Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde partisi tarafından düzenlenen mitinge katılarak, Mersinlilerden ‘Hayır’ oyu istedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasına ‘Başbakan Kemal’ sloganları eşliğinde başlayan Kılıçdaroğlu, “Bugün Mersin’de demokrasi şöleni var, Mersin’den güneş doğacak bütün Türkiye'yi aydınlatacak. Ülkede halk yeniden sesini çıkarmalı, çıkarıyor. AKP artık halkın ayak seslerini duymaya başladı. CHP, halkın iktidarını, halk devrimini gerçekleştirecek” dedi

“AKP İKTİDARINDA MEMNUN OLANALAR KİM?”

Kılıçdaroğlu, 8 yıllık AKP iktidarında hiç bir kesimin hayatından memnun olmadığını vurgulayarak, “Allah aşkına 8 yıllık AKP iktidarında hayatından memnun olan kim? AKP yandaşları değil mi? Recep Bey ve yandaşlarının düzeni, halkın düzeni değildir. Buraya geldim tek umudum sizsiniz. Yetkiyi verin, haramilerin iktidarını yıkalım” diye konuştu.

“DOKUNULMAZLIK KALDIRILACAK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’de Mersin’de yaptığı konuşmasında, dokunulmazlıkları kaldıracağını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Recep Bey, dokunulmazlıkları bir ayrıcalık olarak nitelendiriyordu. Ve buna son vereceklerini söylüyordu. Ama maalesef verdiği sözün arkasında durmadı. Verdiği sözün arkasında durmayan adama ne denir? Adam gibi adamsan, yiğit adamsan sözünün arkasında ol. Anayasa değişikliği paketini getirdin halkın önüne referandum yapıyorsun. Peki sen dokunulmazlıkları neden kaldırmıyorsun? Demek ki sözünde durmayan birisin sen. Onu size şikayet ediyorum. Ama siz meraklanmayın halkın iktidarında yani CHP iktidarında dokunulmazlıklar kaldırılacak. Recep Bey dahil kimin varsa dosyası yargıda hesabını verecek. Kimse dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayacak. Bu düzene Recep Bey düzenine son vereceğiz.”

Reklam
Reklam

AKP iktidarında, AKP ile ilgili hiçbir dosyanın sonuçlanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu,

“AKP’ iktidarında, AKP ile ilgili bir yolsuzluk dosyasının sonuçlandığını gördünüz mü? Deniz feneri davası ne oldu? diye sordu. Kılıçdaroğlu, Mersinlilerden 12 Eylülde sandığa giderken bunu da düşünerek oy kullanmalarını istedi.

SEÇMENE ‘EVET’ İÇİN BASKI VAR

Referandumda halka ‘evet’ oyu kullanmaları için iktidarın baskı yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Üzerimizdeki korkuyu atacağız, korkunun ecele faydası yok. Yürekli olacağız, özgür olacağız. Esnaf Kemal’in sözü, Memur Kemal’in sözü, İşçi Kemal’in sözü, sizin Kemal’in sözü. Korkmayalım cesur olalım derken, İsmet Paşa'nın da bir lafını unutmamak lazım, ‘namuslularda namussuzlar kadar cesur olmadıkça, karanlıkların aydınlığa çıkma şansı olmadığını’ unutmayalım. Bir düşüncem, bir hedefim, bir hayalim var, 'Hayır' deyin destek verin, Türkiye'nin önünü açalım, bölünmeyelim bütünleşerek destek verin, özgür Türkiye’yi kuralım” şeklinde konuştu.

“ANALIĞINIZI HOR GÖREN BAŞBAKANA GÜVENMEYİN”

Reklam
Reklam

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Mersin’de kadınlara da seslenerek, “Sizi hor gören 'ananı da al git' diyerek, analığınızı hor gören bir Başbakana güvenmeyin, onun getirdiği Anayasa değişikliğine 'hayır' deyin” dedi. (ANKA)