Kılıçdaroğlu’na göre ‘başkanlık’, ‘bölünme’ getirebilir: Bunu isteyen ‘Evet’ oyu versin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olası ‘başkanlık’referandumuyla Türkiye’nin bölünebileceği uyarısında bulundu: “Türkiye’yi ateşe atmak isteyenler ‘Evet’ oyu kullansın.”

Habertürk TV canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu, “Yarın bir kişi başkan olup, ‘Bu bölgeyi size veriyorum’ dese ne olacak? Biz Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim rejim sorunumuz yok. Milli irade diyorsanız da seçim barajını kaldırın. Baraj yüzde 1’e düşürülmeli” dedi.

‘Erdoğan’la sorunumuz yok’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir sorunları olmadığını belirten CHP lideri, “Tarafsızlığını bozunca eleştirdik. Sen Anayasa’da yemin ettin. Ettiği yemine sadık kalmaması son derece tehlikeli bir durumdur. Bizim muhatabımız Başbakan’dır. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanı’nın sorumsuzluğu esastır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tweets by mynet

‘Yönetme erkini kaybettiler’

Kılıçdaroğlu, partisinin her koşulda seçime hazır olduğunu kaydederken AKP’nin tek başına iktidarken seçime gitmek istemesini, “Kendi içlerinde de ciddi sorunlar var. FETÖ’cü olan, olmayan var. İçlerindeki ByLockçuları elemek için seçime gitmeyi düşünüyorlar. 550 milletvekili çıkarsalar bile Türkiye’yi yönetemezler. Çünkü yönetme erkini kaybetmişlerdir” ifadeleriyle anlattı.

‘Kendilerine özel rejim istiyorlar’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Fiili bir durum var”cümlesini hatırlatan CHP lideri, “Fiili durum, şu an başkanlık sistemini yaşıyoruz demektir. Bu durum hangi sorunu çözdü? Tam tersine Türkiye sorunlar yumağının içine itildi. Sorumsuzluğu anayasa ile güvence altına alınmış bir kişi, başbakanın görevlerini kullanıyorsa, o başbakan nasıl oturabiliyor o koltukta? Demokrasiyi sindiremeyenler kendilerine özel rejim istiyorlar” dedi.