Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Ne zaman Başbakanlığı bırakıp kuryeliğe indin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İran temasları ile...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İran temasları ile ilgili, “Sen ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’ndan kuryeliğe indin.” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan geçen gün bir konuşma yapıyor. Dinleyenler de sanacak ki, Türkiye’ye İslamiyet’i bu adam getirdi. İnsaf. Sen doğmadan önce de bu ülke Müslüman’dı. Bu kadar din istismarı yapılmaz. Eğer ahlaktan kırıntı kadar bilgin varsa böyle konuşamazsın. 'Eğitimi kesintili hale getirdik' diyor. Ben de çok iyi biliyorum eğitimi kesintili hale getirdin ama yolsuzlukları sürekli hale getirdin.” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’nin yeniliklerin ve dönüşümün, AK Parti’nin ise statükonun partisi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Mal varlıklarını edindiler şimdi koltuklarını korumaya çalışıyorlar. Yargıyı ele geçirecek, onu ele geçirecek, bunu ele geçirecek ve statükosunu koruyacak.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Biz kendimizi yeniledikçe, halka gittikçe, sorunlarına eğildikçe, çözümlerimizi onlara anlattıkça, Recep Tayyip Erdoğan çıldırıyor. Onu çıldırtacağız. Çünkü söz veriyorum halka daha fazla gideceğiz. Halkın bütün sorunlarına çözüm üreteceğiz. Yeni bir dil tutturmuş. Bir şey olduğu zaman ‘benim milletim’ diyor. Benim milletim demek, aslında ‘ben’ demek. Kendisini millet yerine koyuyor. Eğer, ‘millet böyle istedi’ diyorsa bilin ki ‘ben böyle istedim’ diyor. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletin’ diyorsa, ‘egemenlik kayıtsız şartsız benimdir’ diyor. Bunu niçin söylüyorum, '4+4+4'ü millet istedi' diyor. Milletin haberi yok. Sen istedin onu. Milletin sırtından propaganda yapıyor.”

“SİZİ PARMAKLA GÖSTERMİYORLAR SAYIN BAŞBAKAN, PARMAKLA ÇAĞIRIYORLAR”

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın Seul’deki temaslarını da hatırlatan Kılıçdaroğu, “53 ülkenin lideri toplandılar. Sayın Başbakan konuşuyor, ‘bizi parmakla gösteriyorlar’ diyor. Televizyonlarda gördünüz değil mi, sizi parmakla göstermiyorlar Sayın Başbakan, sizi parmakla çağırıyorlar.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: “Televizyonlarda gördünüz herhalde. Obama, Recep Bey’i kucaklamış yine... Öbür tarafa dönüyor Tayyip Bey’in omzundan hişt hişt diyor, gel. Bakıyoruz, Davutoğlu. Bir maraton havası içinde koşarak gidiyor Obama’ya doğru. Gözleri, Obama’ya dikili. Recep Tayyip Erdoğan’ı bile görmüyor. Bunu görünce gururum incindi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl bu hale getirirsiniz. Utanma yok mu sizde? Sonra ne oldu. Geldi Tahran’a. Kuryelik yapacak ya, Obama’nın söylediklerini anlatacak. Ahmedinejad, 'ben rahatsızım görüşmeyi yarın yapalım' dedi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanısın sen. Rahatsızlıkmış. O gün iki ayrı kabul yaptı. Senin binip uçağa Türkiye’ye gelmen gerekiyor. Gelemez. Çünkü Obama izin vermemiş ki. Onun söylediklerini söyleyecek, kuryelik yapacak. Sen ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’ndan kuryeliğe indin.”

Reklam
Reklam

Bütün velilerden bir isteği olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Obama 'hişt buraya gel' diyor ya. Onu indirsinler. Çocuklarına göstersinler. 'Bakın bu Obama, bu Recep Tayyip Erdoğan. Bu koşturarak parmak işareti ile gelen de koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı. Sakın ola ki ileride bunlar gibi olma. Adam gibi adam ol, ama bunlar gibi olma' desinler." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz