Kılıçdaroğlu'ndan Suriye Değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ilk kez AK Parti Hükümeti döneminde Ortadoğu politikalarını başkalarının...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ilk kez AK Parti Hükümeti döneminde Ortadoğu politikalarını başkalarının belirlediğini, uygulayıcısının da Türkiye olduğunu ifade ederek, "Bu, Türkiye'yi dış politikada taşeron durumuna soktu" dedi.

Mersin'de, Toros Üniversitesi'nde çekimi gerçekleştirilen "Abbas Güçlü ile Genç Bakış" programına katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, program bitiminde basın mensuplarının, hükümetin Suriye Büyükelçisi Maslahatgüzarı ve Suriyeli tüm diplomatların 72 saat içinde Türkiye'yi terk etmeleri yönündeki kararına ilişkin sorusunu yanıtladı. Bunun, hükümetin aldığı bir karar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin izlediği Suriye politikasını doğru bulmadıklarını öteden beri ifade ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Ortadoğu'da söz ve karar sahibi olacaksa, Türkiye'nin sözü dinlenecekse bu politikalarla olmaz. Türkiye, batının egemen güçlerinin politikalarını Ortadoğu'da uygulayan bir ülke konumunda olmamalı. Türkiye bugüne kadar Ortadoğu'ya kendi özgür iradesiyle seslendi, Ortadoğu politikalarını kendi özgür iradesiyle oluşturdu. İlk kez bu hükümet döneminde Ortadoğu politikalarını başkaları belirliyor, uygulayıcısı da Türkiye. Bu, Türkiye'yi dış politikada taşeron durumuna soktu. Doğru değil. Bunun yarattığı sakıncaları esnaftan tutun sanayiciye kadar pek çok yurttaş da hissediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Programa katılan ve fotoğraf çektirmek isteyen bir aileyi de kırmayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Adana'ya gitmek üzere Mersin'den ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz