Kılıçdaroğlu’nun Kongreye Katılmaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kavga nedeniyle kongreye katılmadığı iddialarına ilişkin,...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kavga nedeniyle kongreye katılmadığı iddialarına ilişkin, “Özel bir sebebinin olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda bir bilgim yok ama Ankara’ya dönecekti” dedi.

CHP 13. Olağan İstanbul Gençlik Kongresi’nde adayların destekçileri arasında tekme tokat kavga çıkmış, kongreye katılacağı duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise salona gelmemişti. Kongreye katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun kongreye neden katılmadığını soran basın mensuplarına, “Özel bir sebebinin olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda bir bilgim yok ama Ankara’ya dönecekti. Tabii ki gençler arasında zaman zaman olabilir adı üstünde genç. Ama daha sonra kendi aralarında uzlaşma olmuş, bir sıkıntı yok” dedi.

Reklam
Reklam

Kongrede basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Tekin, “Bir maddesini kanun teklifi olarak parlamentoya sunduk. Bu bizim Genel Başkanımızın, Başbakan’a sunmuş olduğu daha önce kamuoyuyla paylaştığımız maddelerdi. Ümit ediyorum ki bu konuda iktidar yetkilileri bundan sonraki süreçte ülkenin temel sorunu olan bu sorunun en azından kısa süreli bitişini sağlayabilecek bazı maddelerin, bazı yasal değişikliklerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Aşama aşama gidilmesi gerekiyor. Örneğin CHP olarak bizim kanun teklifi olarak vermiş olduğumuz tutuklu milletvekilleriyle ilgili, yüzde 10 barajla ilgili, faili meçhul cinayetlerle ilgili. Bunlar önemli şeylerdir. İktidar bunları önümüzdeki süreçte hayata geçirebilirse bir iyi niyet göstergesidir en azından. Bölgede de böyle bir beklenti var. Bu beklentiyi de görmek istiyoruz” diye konuştu.

Tekin, “Gerekirse bu oluşuma katılması için MHP’ye gitmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna da, “Bu oluşumu sağlayacak olan iktidar yetkilileridir. Bu konuda muhalefetin yapabileceği bir şey yoktur. Muhalefet çağrısını yapmıştır. Umut ediyorum ki iktidar bu konuda MHP, BDP ve parlamentoda grubu olan partililer gereken iletişimi kurar. Bizim de talebimiz bu. Bu talebi iktidarın yerine getirmesi gerekir, muhalefetin ya da bizim görevimiz değil. Ama biz iyi niyet çağrımızı her zaman yaparız” diye karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Kongrede kavgayla ilgili bir soruya da yanıt veren Tekin, “Tam bilmiyorum ama ben maalesef olumsuzluk olmuş biraz önce. Ben orada gençlerimize seslenmek istiyorum; ben 12 Eylül döneminden sonra siyasi partiler kurulduğunda siyasete ilk gençlik komisyonu olarak girdim. CHP’nin gençlere kadınlara çok büyük ihtiyacı var. İnşallah son bulur. Sayın Genel Başkanımız bunu duyup kızmış olabilir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz