Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'de vatandaşlara hitap etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de düzenledikleri mitingde iktidarı kendisinin silkelediğini belirterek,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de düzenledikleri mitingde iktidarı kendisinin silkelediğini belirterek, "Dallarını da siz silkeleyeceksiniz. Ancak elma armut düşecek diye beklemeyin. Dikkat edin her an Recep düşebilir." ifadesini kullandı.
Maltepe meydanında vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'da haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracaklarını söyledi. Huzuru sağlamanın yolunun herkesin karnının doymasından geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Barışı sağlamanın yolu herkesin çalışmasından geçiyor. Özgürlüğün yolu herkesin örgütlenmesinden geçiyor. Biz, aş ve iş düşünüyoruz. Biz, özgür bir toplum istiyoruz. Biz demokrasi istiyoruz. Barış içinde yanyana, huzurlu yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.
Ülkenin birçok sorunu olmasına rağmen hükümetin bu sorunlara tamamen kayıtsız kaldığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Onlar rantın peşindeler. Ülkenin rantına talip oldular. Ülkenin rantından köşeyi döndüler. Şimdi geldi sıra halkın iktidarına. AKP'nin Genel Merkezine bağlanan rantın hortumlarını keseceğim, o hortumları halka vereceğim." dedi.
Hükümetin 9 yıldır ne yaptığını sorun Kılıçdaroğlu, "Ben size söyleyeyim, 'Hiçbir şey yapmadılar' desem doğru olmaz. İcra dairelerinin sayısını artardılar. Millet borç içinde. Gidin bakın, icra dairelerinin sayısı arttı." diye konuştu.
Esnafın zor durumda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Esnafa ve kobilere sözüm var. Onlara, bir yıl içinde ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar karşılığında sıfır faizli kredi vereceğiz. Böylece esnaf rahat bir nefes alacak." dedi.
Diğer mitinglerinde olduğu gibi Maltepe mitinginde de partililerden günde 10 dakika CHP için çalışma sözü alan Kılıçdaroğlu, "O zaman halkın partisi iktidarda olacaktır." dedi.
12 Haziran'da sandık başında Türkiye'de 81 ilde Ak Parti'yi silkeleyeceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Zaten silkeliyorum da. Ancak size de bir görev düşüyor. Dallarını da siz silkeleyeceksiniz. Ama dikkatli olun, öyle sallayınca elma, armut, meyve düşecek diye beklemeyin. Dikkatli olun her an Recep düşebilir.
Hakkari, Muş ve Bitlis mitinglerine değinen Kılıçdaroğlu, "Ben buralara gittim, adamların ezberi bozuldu. Hiç merak etmeyin kimyalarını da bozacağım." diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda mitinge katılanlara, Türkiye'nin her köşesindeki illere selam verdirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz