Kılınç: 100 bin nüfuslu Manavgat'ta kadın sığınma evi olmaması eksiklik

Antalya Valiliği, BBP Manavgat İlçe Başkanlığı'nın, turizm şehrine kadın sığınma evi yapılma başvurusunu Manavgat Belediyesi'ne...

Antalya Valiliği, BBP Manavgat İlçe Başkanlığı'nın, turizm şehrine kadın sığınma evi yapılma başvurusunu Manavgat Belediyesi'ne iletti. BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, nüfusu 50 binin üzerindeki belediyelerin kadın sığınma evi yapma zorunluluklarının bulunduğunu ifade etti.

BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, yaptığı açıklamada, Antalya Valiliği'ne yaptıkları Manavgat'a kadın sığınma evi yapılma talebinin olumlu bulunduğunu söyledi. Manavgat'a kadın sığınma evi yapılması ile ilgili yazıyı Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın, Manavgat Kaymakamlığı aracılığı ile Manavgat Belediyesi'ne bildirdiğini belirten Kılınç, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'den, bir an önce kadın sığınma evi yapımına yönelik çalışma yaparak hayata geçirmesini istedi.

Reklam
Reklam

Manavgat Vatandaşlık ve Nüfus Müdürlüğü verilerine göre, ilçede geçen yıl 600 kişinin boşandığını bilgisi veren Kılınç, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve kadın cinayetlerinin son bulması için sığınma evi sayının artırılması gerektiğini kaydetti. Kılınç, "Nüfusu 100 bin olan dünya turizminin göz bebeği Manavgat'ta bir kadın sığınma evinin olmaması çok büyük eksiklik. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Başkan Sözen'den, bu konuda somut proje bekliyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: