Kılınç: Kaynak Israfı, Nüfusu 2 Binin Altına Düşen Ilçeye Mülki Amir Atamadır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın halkın yönetime...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın halkın yönetime katılmasında engel oluşturacağını savundu.

BBP İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, parti binasında yaptığı açıklamada, hükümetin, yasanın siyasi değil, idari bir çalışma olduğunu söylemesini gerçekçi bulmadıklarını söyledi.
Tasarının yasalaşması ile birlikte yurt genelinde bin 591 belde belediyesi ve 16 bin köyün kapatılacağını ileri süren Kılınç, yasanın kaynak israfını önlemeye yönelik açıklamaların, halihazırdaki uygulamalarla çeliştiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

Antalya'nın 19 ilçesinden İbradı ve Gündoğmuş'un nüfuslarının son nüfus sayımı ile birlikte 2 binin altına düştüğünü belirten Kılınç, gerçekte, devletin, nüfusu 2 binin altına düşen ilçelere kaymakam göndererek ve diğer idari birimleri yaşatmasını sağlayarak ülke kaynaklarının çarçur edileceğini savundu. Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halka danışmadan hazırlanan her tasarıya karşıyız. Elbette kapanması gereken küçük çaplı belde belediyeleri var. Fakat bunun yanında, ekonomik ve nüfus bakımından ilçelerden büyük beldeler var. Tasarının yasalaşması halinde, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı, 12 bin nüfusu olan ve 40 milyon lira bütçesi olan Side kapanacak. Fakat nüfusu 2 bin bile olmayan ve yıllık bütçeleri 5 milyon lira bile olmayan Gündoğmuş ve İbradı ilçeleri varlıklarını ilçe olarak sürdürecek. Gerçek kaynak israfı, buralara mülki amir gönderen idari yapılanmadır. Burdur'un Çavdır, Kemer, Çeltikçi, Karamanlı ve Tefenni ilçelerinin nüfusları 5 bin ve 5 binin altında. Kaynak israfını önlemeye yönelik bir idari yapılanma yapılacaksa bunlar da göz önünde bulundurulmalı. Halihazırda ülkede 280 ilçenin nüfusu 5 bin ve 5 binin altında. Yine aynı şekilde kapanacak olan 380 belde belediyesinin nüfusu 5 bin ve 5 binin üzerinde."

Reklam
Reklam

BBP İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, ülkede demokrasi kültürünü geliştirme ve ileri demokrasi seviyesine ulaşması için Manavgat'ta kapanacak olan 9 belde belediyesine, halkın tercihi adına sandık koyacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: