Kılınç: Muhalefet saptırıyor!

Ak Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç partisinin ilçe binasında Mahalle Başkanlarını büyükşehir yasası hakkında bilgilendirdi.

Ak Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç partisinin ilçe binasında Mahalle Başkanlarını büyükşehir yasası hakkında bilgilendirdi.

Özellikle muhalefet partilerinin bu konuyu saptırdıklarını ve halka yalan yanlış bilgiler vererek oy derdine düştüklerini dile getiren Kılınç “Değerli arkadaşlar CHP ve MHP’li belediye başkanlarının Büyükşehir Yasasının özellikle köylerimiz için felaket olduğunu dile getirip bu yasa ile kendilerine hizmet götürülemeyeceğini, köylülerimizin büyük bedeller ödemek zorunda kalacaklarını anlatmaktadırlar. Ve maalesef köylerimize götürecekleri hizmetleri bir lütufmuş gibi göstererek sanki kendileri belediye başkanları olmasa bu hizmetlerin onlara götürülmeyeceği izlenimini yaratmaya çalışmaktadırlar. Bu kesinlikle doğru değildir değerli arkadaşlar, belediye başkanları yasa gereği bu hizmetleri götürmek zorundadırlar. Ancak şuna da dikkat etmeleri gerekmektedir ki Belediyelerimiz ellerindeki bütçelerini hakkaniyet oranında harcamalıdır. Örneğin bir ilçemiz için vatandaşımızdan su, emlak vergisi gibi çeşitli sebeplerle tahsil edilen para oy uğruna köylere hizmet olarak aktarırsa bu ne hukuken ne de vicdanen kabul edilecek bir davranış değildir.

Reklam
Reklam

180 YILDIR İLK DEFA

Bakın değerli arkadaşlar ülkemiz 10 yılda çok büyük mesafeler kat etmiş, borç batağında sürünen, borç aldığı ülkelerin emrinde olan iktidarlardan kurtulmuş, kimseye borcu olmayan aksine borç veren ülke konumuna ulaşmıştır. Bu gün geldiğimiz noktada 180 yıldır ilk defa kendi ayakları üzerinde durabilen, Kanuni Sultan Süleyman’ın zamanındaki gibi bir ülke olmanın gururunu yaşıyoruz.

Bugün belediye başkanlarımız ilçelerine bağlı köylere hizmet götürme yarışına girmeye başlıyorlar ise bu Ak Parti’nin çıkarttığı yasalar ile olmuştur. Mevcut yasalar ile köylerimize hak ettikleri ölçüde yeterli hizmetin götürülemediğini gören partimiz Büyükşehir Yasasını çıkartmıştır. Bu yasa ile Büyükşehir olan Aydın’ımızın önümüzdeki 5 yılda nasıl çağ atladığına şahit olacağız. Sizlere basit bir örnek vermem gerekirse Aydın Belediyesi 2012 yılında 262.511.923 TL. ödenek almıştır, eğer Aydın büyükşehir olsaydı bu rakam 401.717.536 TL. olacaktı.

Değerli arkadaşlar özellikle muhalefet partileri tarafından yasa bilgisizce eleştiriliyor ve tamamen karalama kampanyası haline dönüştürülmeye çalışılıyor. Örneğin Hayvancılık ve tarım bitirilecek diyorlar, aksine yasa ile Büyükşehir Belediyesi destek vermek zorunda. Su parası diyorlar köyün başlandığı ilçenin su bedelinin %25’i kadar su parası ödeyecekler. Cenazelere kadar laf etmişler kesinlikle böyle bir şey yok defin işlemlerini ilçe belediyeleri görecekler. Arkadaşlar mutlaka olumsuzluklar olacaktır ancak bir konunun artıları ile eksileri masaya yatırılır hangisi ağır basıyor ona bakılır. 10 yıl süre ile ilçe belediyeleri yatırım bütçelerinin %10’u kadar bir rakamı köylere yasa gereği yatırım yapmak zorunda. Bu da şu anlama geliyor arkadaşlar; Örneğin Nazilli belediyesi belde ve köylerle birleşmesi ile birlikte muazzam bir bütçeye kavuşacak. Yıllık yatırım bütçesi olarak 50 milyon TL olması durumunda bu paranın 5 milyon TL’sini 60 köye yatırım olarak harcama zorunluluğu var. Bu da her köye yaklaşık 85 bin TL yıllık yatırım anlamına geliyor değerli arkadaşlar.

Reklam
Reklam

Şimdi bu yasa köylerimize faydalı mı zararlımı? Belediye Başkanları köylerimize lütuf mu işliyor yoksa yasayı mı yerine getiriyor sizin değerlendirmenize bırakıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: