Kılınç: ÖMSS Sonuçları Tam Bir Hayal Kırıklığı

Beyazay Derneği Elbistan Şube Başkanı Gökhan Kılınç, Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) sonuçlarının tam bir hayal...

Beyazay Derneği Elbistan Şube Başkanı Gökhan Kılınç, Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) sonuçlarının tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Beyazay Derneği Şube Başkanı Gökhan Kılınç, "ÖMSS sonuçları açıklandı. Beş arkadaşımızın dışında bilenen bir atama yok. Kura sonuçlan tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Bölgemizdeki engelli nüfus göz önüne alındığında bu denizde bir damla misalidir." diye konuştu.

"Formülünü bilmediğiniz bir problemi çözemezsiniz" diyen Başkan Kılınç, "Daha önce bir açıklama yapmıştık. Engellilerin gözü kulağı Sayın Bakanımız Fatma Şahin'in 20 bin engelli atayacağız sözünde. Bizde bunun için gerekli çalışmaları yapıp imza kampanyası başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kılınç yaptığı açıklama da ikinci büyük sorunun engelli sınavı yapılmasına rağmen kamudaki işçilerin tamamiyle KPSS ile alınması olduğunu ifade etti. Kılınç, "Bu tamamı ile engelli vatandaşlarımız için eziyettir. Zira daha önceki eğitim sistemimiz engellilerin okumasına engel teşkil edecek düzeydeyken engelli olmayan insanlarla aynı kefeye koyup yarıştırmak büyük bir vebaldir. Kamunun işçi alımının bu şekilde toplu halde bildirmesi engellinin istihdam sorununu tamamen çözecektir. Engelli meşru hakkını istiyor kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: