Kilis Çocuk Ve Gençlik Kütüphanesi Hizmete Açıldı

KİLİS (AA) - Kütüphane Haftası'nın 50'inci yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, restorasyon çalışmaları tamamlanan Kilis Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi hizmet binası açıldı.

KİLİS - Kütüphane Haftası'nın 50'inci yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, restorasyon çalışmaları tamamlanan Kilis Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi hizmet binası açıldı. Açılış töreninde konuşan Tapsız, Kilis Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi olarak hizmete giren binanın 1915 yılında kahvehane olarak yaptırılan tarihi binanın Cumhuriyetin ilanından sonra Halkevi olarak kullanıldığını belirttti. Halkevlerinin 1950 yılında kapatılmasıyla tescilli tarihi binanın 1954 yılında ilçe Halk Kütüphanesi olarak hizmete girdiğini hatırlatan Tapsız, şunları kaydetti: "Bina 1958 yılında bir yangın geçirmiş olup, yangında binanın sahne ve çatı kısmının tamamı yanmıştır. Kitapların çoğu ise kurtarılmıştır. Yangın sonrası aslı korunmadan onarım geçiren binada kütüphanecilik hizmetlerine devam edilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Neşet Efendi Konağı'nı kamulaştırması ile ihtiyaca cevap vermekte güçlük çeken kütüphane ikiye ayrılarak, İl Halk Kütüphanesi, 1986 yılında Neşet Efendi Konağı'na taşınmış, Çocuk kütüphanesi ise hizmetini bu eski Halkevi binasında sürdürmüştür." 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinaline uygun olarak Kilis Valiliği tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi yaptırılan tarihi binanın Kilis Gençlik ve Çocuk Kütüphanesi olarak hizmete girdiğini dile getiren Tapsız, "Kütüphanede çocuklara küçük yaşlardan itibaren iyi birer okur olma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla zengin ve güncel koleksiyon bulunduğunu, kütüphanenin eğitici oyuncak ve araç-gereçlerle desteklendiğini kaydetti. Vali Tapsız, açılışın ardından kütüphanede açılan kitap sergisini gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: