Kilis'e 'havan düştü' haberlerine güvenlik kaynaklarından açıklama! TSK iddiası yalanlandı

Kilis’e 2 havan mermisi düşmesi sonucunda bölgede yangın çıktığı aktarılmıştı. Güvenlik kaynakları, Suriye'nin kuzeyinde çıkan bir çatışmada seken roketin düştüğünü aktardı. TSK'nın karşılık verdiği iddiaları da yalanlandı. Kilis Valiliği ise "Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir" açıklamasını yaptı.

Kilis'e akşam saatlerinde Suriye'nin kuzeyinden fırlatılan 2 havan mermisi düşmesi sonucunda yangın çıktığı aktarılmıştı

"TSK KARŞILIK VERDİ" İDDİASI

Mayınlı alana düşen havan mermileri sonrasında TSK'nın ÇNRA, top ve tank atışlarıyla karşılık verdiği iddia edilmişti.

GÜVENLİK KAYNAKLARI: 'HAVAN DEĞİL SEKEN ROKET DÜŞTÜ'

Güvenlik kaynaklarından bilgi alan A Haber muhabiri "Suriye'nin kuzeyinde bir çatışmada seken roket mayınlı araziye düştü. Karşılık verildiği iddiası da doğru değildir" dedi.

KÖYDEN AYRILDILAR

Paniğe neden olan patlamaların ardından birçok kişi köyden ayrılarak kent merkezinde bulunan yakınlarının yanına gitti.

Reklam
Reklam

KİLİS VALİLİĞİ: 'GÖRÜNTÜLER SINIRIN SURİYE TARAFINA AİT'

Kilis Valiliği yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Bugün 17.53 sıralarında Kilis merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur.

Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."

Bu içerik Recep Demircan tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: