Kilis Müzesi Açılıyor

Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, tarihi, tescilli yapılardan Neşet Efendi Konağı'nın müze...

Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, tarihi, tescilli yapılardan Neşet Efendi Konağı'nın müze olarak düzenlendiğini söyledi.

Aldemir, alt katı arkeoloji, üst katı etnografya müzesi olarak açılacak olan binada teşhir, tanzim aşamasına geldiğini belirterek, "Bina ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Şu anda teşhir tanzim aşamasındayız. Dünya müzeler günü olan 18 Mayıs tarihinde müzemizi açmayı planlıyoruz. Arkeolojik eser sıkıntımız yok. Oylum Höyük'ten şimdiye kadar çıkan eserler Gaziantep Müzesinden getirilerek sergilenecek. Etnografik eser toplamaya devam ediyoruz. Bu konuda hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Etnografya müzesinde Kilis'in yaşam tarzını, mutfağını, giysilerini ve ev eşyaları sergilenecek. Elinde bu tür eser olanların katkılarını bekliyoruz. Eser bağışlayan kişilerin isimlerini eserin sergilendiği yere yazacağız. Bedeline karşılık eser satmak isteyenlerden de uygun bulunan eserler satın alınabilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: