Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Yılın En Başarılı Valisi Seçildi

GAP Gazeteciler Birliği'nin bu yıl 10.'sunu düzenlediği GAP Oscar Ödül Töreninde “Yılın En Başarılı Valisi”...

GAP Gazeteciler Birliği'nin bu yıl 10.'sunu düzenlediği GAP Oscar Ödül Töreninde “Yılın En Başarılı Valisi” ödülüne Kilis Valisi Süleyman Tapsız layık görüldü.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle, çeşitli alanlarda en başarılı isimlere ödülleri verildi. Ödül törenine siyaset ve sanat alanından seçkin isimler katıldı.

Yılın en başarılı Valisi ödülünü Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın aldığı programda, yılın Devlet Adamı ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, yılın en başarılı bakanı ödülünü Veysel Eroğlu adına Bakan Yardımcısı Nurettin Akman aldı. Yılın en başarılı şairi ödülü Cemal Safi'ye, yılın en başarılı Belediye Başkanı ödülü Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a, yılın en başarı televizyon programı ödülü TRT 6 Çepik programından Aydın Aydın'a, yılın en başarılı oda başkanı ödülü de ATSO Başkanı Mustafa Uslu'ya verildi.

Reklam
Reklam

Vali Süleyman Tapsız’a “En Başarılı Vali” ödülünü, on binlerce Suriyeli misafirin ağırlanması, barınma ve sağlık sorunlarının çözümünde devlet imkanlarını azami ölçüde kullanıp, uluslararası heyetlerin takdirini kazanan çalışmaları nedeniyle verildiği belirtildi.

Ödülünü, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın elinden alan Vali Süleyman Tapsız törende yaptığı konuşmasında, Gap Gazeteciler Birliğine kendisini böyle bir ödüle layık görüldüğü için teşekkür ederek, "Yeryüzünde kardeşlerimizin başına gelen musibetler, bize iyilik ve cömertlik sorumluluğu yükler. Ayrıca şefkat ve merhamet görevlerimizi de bize hatırlatır. Biz anlarız ki cimriliği ve bencilliği çirkin gören, vurdumduymazlığı kendisine yakıştırmayan, son medeniyetin temsilcileriyiz biz. Yetimin, yoksulun, mazlumun, muhtacın yanında yer almak gibi bir sorumluluğu ve bir mirası omuzlarımızda taşıyoruz. Biz Türkiye olarak insanlık kardeşlik ve komşuluk sorumluluğundan hareketle Suriye’deki rejimin halka yönelik şiddet ve zulmünden etkilenerek Ülkemize sığınan yüz binlerce Suriyelinin ihtiyaçlarının karşılanmasında uluslararası alanda Devlet olarak örnek gösterilen çalışmalar ve hizmetler sunuyoruz. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kardeş ve dost Suriye halkının yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Biz Suriye de barışın güvenin istikrarın sağlanmasını temenni ediyoruz. Ayrıca tek isteğimiz, tek derdimiz Suriye’deki akan kan ve gözyaşının artık dinmesidir. Suriyeli kardeşlerimiz elleri boş evleri yıkık yanımızda şimdi. Biz Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkarken, verdiğiniz bu ödülle bize cesaret verdiğiniz için ve bizim yanımızda durduğunuz için, hepinize şahsım, Kilisli hemşehrilerim ve Suriyeli kardeşlerimiz adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz