Kilis Yemekleri Kitap Haline Getirildi

KİLİS (AA) -  İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Kilis mutfağına ait yemekleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için Kilis yemekleri kitabı yayımlandı.

KİLİS - İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Kilis mutfağına ait yemekleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için Kilis yemekleri kitabı yayımlandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın talimatları doğrultusunda İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri" kitabı yayımlanarak dağıtımına başlandı. Yöresel Kilis yemeklerinin yaşatılması, tanıtılması ve bilinirliğinin artırılması gerektiğini belirten Vali Tapsız, "Kilis’in tarihi ve kültürel özellikleri yanında, Kilis tavadan, oruğuna, kübülmişeden, içli köfteye, öcceden sucuk hamraya, ekşili yahniden, şığıl meşkiyeye, firik pilavından yoğurtlu köfteye kadar eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Bunu tanıtmak hepimizin görevi" ifadelerini kullandı. Fastfood kültürünün hızla yaygınlaştığını vurgulayan Tapsız, şunları kaydetti: "Gelen misafirlerimiz restoranlarda, lokantalarda ağırlanmaya başlandı. Annelerimizin özene bezene hazırladığı yemekler artık zahmetli diye yapılmıyor. Tabi yemeklerimiz de unutulmaya yüz tutuyor. Kültürümüzün önemli öğelerinden olan yemeklerimizi, yapılışlarını, tarifini kayıt altına alalım ve gelecek kuşaklara aktaralım istedik. Kilis’in geleneksel mutfak zenginliğinin kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu ve görevini yerine getirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Raife Tuncay Belgin tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri' kitabında, yemekle ilgili kültürel öğelerimize de yer verilerek, üzerinde titizlikle çalışıldı. Yemekler aslına uygun yapılarak resimlendi. Büyük özverilerle basıma hazırlandı ve Kilis Yemekleri kitabı kültür hayatımıza kazandırıldı. Kitabın basımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: