Kilis'e verilen teşvik süresi uzatılıyor

KİLİS (İHA) - AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, işadamı Ekrem Şekeroğlu'nun düzenlediği yemekte sanayicilerle biraraya geldi.

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, sanayicilere Kilis'in teşvik kapsamının yıl sonunda bitmeyeceği müjdesini verdi. Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tanrıaşıkı, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal ve Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz ile sanayicilerin katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Kara, organize sanayi bölgesinin hala istenilen seviyeye ulaşamadığını belirterek şunları söyledi:
"Şu anda organize sanayi bölgesinin genişletme çalışmalarını valimiz ve belediye başkanımızla birlikte sürdürüyoruz. Kilis teşvik kapsamından yıl sonunda çıkıyordu. Ancak konuyla ilgili sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüm. Bu konuyla ilgili olarak sizlere şu müjdeyi verebilirim; Kilis'in teşvik kapsamını uzatıyoruz. Kilis'in iki can damarı var; birisi organize sanayi bölgesi diğeri ise kapıdır. Buraların potansiyelini göz önüne alarak Kilis'imizdeki işsizliği en az seviyeye indirmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kilis-Gaziantep duble yol çalışmalarına da değinen Kara, "Ticaretimizin daha çok gelişmesi için bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyor. İnşallah bu yıl içerisinde bunu tamamlayacağız. Buna ek olarak Kilis-Akbez arasını da programa almış bulunmaktayız. Sonuçlanınca Kilis çift taraflı duble yola kavuşmuş olacak. Çobanbey Tren İstasyonu'nun faaliyete geçmesiyle birlikte de Kilis sanayii demiryoluna kavuşmuş olacaktır. Burası Ortadoğu'ya açılan en büyük kapı olacaktır" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplantıda konuşan Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, organize sanayi bölgesini genişletme çalışmalarına devam ettiklerini ve şu anda il dışından işadamlarının yatırım yapmak için yoğun talepleri olduğunu söyledi. Ayrıca işadamlarından gelen talep üzerine Kilis'te kurulması düşünülen Teknopark projesi hakkında bilgiler de veren Bulut, "Teknopark projesi memleketimiz için hayal ettiğimiz en büyük yatırımdır. Teknopark projesinin toplam yatırım bedeli 10 milyar euro tutarındadır. Bu proje memleketimizin her yönden gelişmesi için büyük bir yatırımdır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam