Kilisli Esnaf, Suriyelilerin İş Yeri Açmasından Rahatsız

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, Suriyelilerin iş yeri açmasından dolayı...

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, Suriyelilerin iş yeri açmasından dolayı son günlerde yoğun şikayet aldıklarını, tüm yetkilileri göreve çağırdıklarını ifade ederek, “Suriyeli kardeşlerimize aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu verdik ama elimizden işimiz de isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

KESOB Başkanı Şevket Memiler, Suriyelilerin her köşe başında iş yeri açtığını söyleyerek, “Suriyeliler Kilis’te iş yeri açmak istiyorlarsa yasal zorunluluğu yerine getirsinler. Bizler, nafakamızdan keserek sigorta, Bağkur primleri ile ruhsat alıyoruz. Ustalık belgesi alıyoruz. Vergi veriyoruz. Kazançlarımızı birleştirip bir parça ekmek yemeye çalışıyoruz. Son günlerde görüyoruz ki her köşe başında Suriyeli kardeşlerimiz açmış olduğu dükkanlar var. Bunlar esnafımız arasında haksız rekabete yol açıyor. Esnaflar arasında sıkıntılar yaratıyor. Bu konuda tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Kilis Valiliği’ne dilekçemizde belirtmiştik bir netice alamadık. Suriyeli kardeşlerimize aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu verdik ama elimizden işimiz de isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: