Kilis'te 137 Üreticiye Organik Tarım Desteği Ödenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis’te Organik Tarım yapan 137 üreticiye...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis’te Organik Tarım yapan 137 üreticiye 2012 yılına ait 431 bin TL Organik Tarım Desteği ödeneceğini söyledi.

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, destekten faydalanacak üreticilere ait icmallerin muhtarlıklara gönderildiğini belirterek, “Üreticilerin icmalleri inceleyerek, bilgilerini kontrol etmeleri, varsa yanlışlıkları ve eksiklikleri zamanında Müdürlüğü'müze bildirmeleri gerekmektedir. Sistem kilitlendikten sonra düzeltme yapılamadığından icmaldeki bilgiler kesin kabul edilir. Organik Tarım, bitkisel veya hayvansal üretimi doğanın dengesini bozmadan yapmak amacıyla uygun ekolojiler seçerek yapay kimyasal girdi kullanmadan sadece kültürel önlemler, biyolojik mücadele ve organik kökenli girdiler kullanılarak yapılan bir tarım şeklidir. Organik tarımın amacı, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumak, sürdürülebilir bir tarımsal üretimi sağlamaktır. Organik Tarımda gönüllülük esastır“ dedi.

Reklam
Reklam

KİLİS'TE ORGANİK TARIM ÇALIŞMALARI

Kadıoğlu, Kilis’in zeytin, badem, Antepfıstığı, incir, bağ, dut, nar, biber ve hububat alanlarında Organik Tarım yapılması için son derece müsait bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “ Bu nedenle organik zeytin üretimi yapan çiftçilerimizin kurduğu Birlik, sahasında faaliyet gösteren ilk Birliktir. GAP kapsamında Kalkınma Bakanlığı'nın ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının destekleriyle kurulması işlemlerine başlanan ‘Depolama ve Ambalajlama Tesisi’ ile, İpekyolu Kalkınma Ajansının desteklediği ‘Sıkım Tesisinin’ yılsonuna kadar faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Bu tesislerin bitmesi ve üreticilerimizin Organik Tarıma olan güven ve beğenileri sayesinde ilimiz, başta Organik Zeytin ve Organik Zeytinyağı olmak üzere birçok Organik Tarım Ürününün adresi olacak, üreticilerimiz sürdürülebilir bir tarımsal üretim faaliyeti sayesinde çevreye zarar vermeden, kalıntısız, sağlıklı güvenilir ürünler üreterek daha fazla kazanacaklardır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: