Kilis’te Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı 8. Bölge İstişare Toplantısı

KİLİS (İHA) – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 8. Bölge İstişare Toplantısı Kilis’te yapıldı.Bilim Sanayi...

KİLİS (İHA) – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 8. Bölge İstişare Toplantısı Kilis’te yapıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Kilis İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yusuf Odabaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Kilis, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürleri ile Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay illeri TSE ve KOSGEB müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Odabaş, "Değişik illerde yapılan toplantının sonuncusu bizim ilimizde sizlerin katılımıyla yapılıyor. Bakanlık ve Bakanlığa bağlı kuruluşlar kendi aralarında görevlerinin daha rasyonel, birbirleriyle koordineli şekilde yapılabilmesi için mutlaka bununla ilgili toplantıların zaman zaman yörelerde yapılmasının büyük bir faydası var. Zaman zaman illerde görülen aksaklıklar Bakanlıkta kurulan yeni birimler ve bu birimlerin yeni kurulan yapılanma içerisindeki konumu, şekli, yapılandırılması, görevleri istişare edilerek daha anlamlı bir şekilde görev ifa etmesini sağlamak gerekiyor. Bu nedenle bu toplantıların faydalı olduğu ve zaman zaman yapılmasının gerekli olduğuna inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Katılımcı illerin il müdürlüklerinin sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan da video konferansla katıldı.

Vali Odabaş, Ersan Aslan’a katılımcı il müdürlüklerinin sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini canlı bağlantıyla iletti. Toplantıda Kilis’in Polateli ilçesinde kurulması düşünülen OSB konusunda da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşarıyla konu değerlendirildi. Kurulması düşünülen OSB ile ilgili taleplerin toplandığı ve yatırımcı talebinin çok fazla olduğu ifade edilerek, ilimiz ve bölgemizin gelişmesi için bu yatırımın elzem olduğu kaydedildi.

Toplantının Kilis ve bölge için çok verimli olduğu değerlendirilerek, böyle toplantıların daha sık yapılması gerektiği dile getirildi ve bir sonraki toplantının 5 Eylül 2012 tarihinde Gaziantep’te yapılması kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz