Kilis'te toprağa gömülü bulunan 3 ceset

Kilis'te Afrin Çayı'nın kenarında toprağa gömülü bulunan 3 cesedin Gaziantep'te düğün alışverişi için evlerinden ayrıldıktan sonra kaybolan anne, oğlu ve

Kilis'te Afrin Çayı'nın kenarında toprağa gömülü bulunan 3 cesedin Gaziantep'te düğün alışverişi için evlerinden ayrıldıktan sonra kaybolan anne, oğlu ve gelinine ait olduğu belirlendi. Cesetler, ailenin İstanbul'dan gelen iki kızı tarafından teşhis edildi.

Kilis'in Deliçay köyü yakınlarındaki Afrin Çayı'nın kenarında piknik yapan vatandaşların toprak yüzeyinde hayvanlar tarafından parçalanmış bir insana ait ayak bulunduğunu fark ederek jandarmaya haber vermesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kilis Jandarma Komutanlığı ekiplerinin toprağa gömülü bulduğu cesetlerin Gaziantep'te 3 Mart'ta kaybolan Emine Düzkaya (45), oğlu Çağan Özoğlu (27) ve eşi Özlem Aslan Özoğlu'na (22) ait olduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Düzkaya ailesinin avukatı Ferit Belgin, morgda gazetecilere yaptığı açıklamada, Emine Düzkaya'nın kızları Eda ve Çiğdem'in Kilis Devlet Hastanesi'nin morgunda bulunan 3 cesedi teşhis ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bulunan cesetlerin Emine Düzkaya, oğlu Çağan Özoğlu ile gelini Özlem Aslan Özoğlu'na ait olduğu kesinlik kazandı. Faillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Töre cinayeti olmasından şüpheleniyorum. Cenazeler Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Şüphesiz ailesi ile birlikte bu konunun takipçisi olacağız. Gaziantep ve Kilis cumhuriyet savcılıkları, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Kilis Jandarma Komutanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz."

-Gözaltına alınıp serbest bırakılan 5 zanlı aranıyor-

Polis ekipleri, Emine Düzkaya'nın son telefon görüşmesini Sarıgüllük Mahallesi'nde bir evden yaptığını belirledi. Polis, Özlem Arslan'ın babasına ait olduğunu tespit ettiği ev ile diğer akrabalarına ait 9 evde arama yaptı. Ölen 3 kişinin izine rastlayamayan polis, Özlem Arslan'ın babası Abdullah Arslan, annesi Elif Arslan, kardeşleri Fırat, Mehmet Fatih ve Mustafa Arslan'ı gözaltına aldı. Emniyetteki sorguda, 3 kişinin kaybolmasıyla ilgileri bulunmadığını söyleyen zanlılar, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Bugün kayıp 3 kişinin cesedinin Kilis'te Özlem Arslan'ın dayılarının köyüne yakın bölgede bulunmasının ardından polis ekipleri söz konusu 5 kişinin tekrar ifadelerini almak istedi ancak 2 gündür ev ve iş yerlerine gitmediği belirlenen zanlılara ulaşamadı. 5 kişinin arandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Çağan Özoğlu, 1.5 yıldır arkadaşlık ettiği Özlem Aslan Özoğlu'nun hamile kalması üzerine nikah kıydırıp düğün hazırlıkları için, İstanbul'da yaşayan annesi Emine Düzkaya'yı çağırmıştı. Düzkaya, 3 Mart'ta Gaziantep'e gelip oğluyla birlikte gelinlerinin ailesinin evine giderek düğün tarihi ve diğer hazırlıklarla ilgili görüşmüştü. Görüşmenin ardından evden ayrılan 3 kişiden haber alınamayınca aileler polise kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: