Kilis'te uyutan konferans

KİLİS (İHA) - Kilis'te düzenlenen, "Atatürk Türkçesi ve Konuşmada Türkçe'nin Önemi" konulu konferansı izleyenlerin birçoğu, konuşmacıyı dinlemek yerine uyumayı tercih etti.

Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahit Türk tarafından Öğretmen Evi'nde verilen konferansa Kilis Vali Vekili Muammer Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş, daire amir ve müdürlerinin yanısıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konferansı izlemek için salonu dolduran çok sayıda vatandaş, konferans boyunca uyukladı. Bazı izleyiciler yanlarında oturanlar tarafından uyandırılırken, bazıları ise alkışlara uyandı.

Reklam
Reklam

Doç. Dr. Vahit Türk, dünyanın hiçbir liderinin eline kalemi alıp öğrencilere okuma-yazma öğretmediğini ifade ederek, "Maalesef biz Türkçe'nin kıymetini bilmiyoruz. Türkçe çok önemli ve zengin bir dildir. Harf devrimi yapılırken de çok sayıda insan karşı çıkmasına rağmen halk Türkçe'yi benimsemiştir. Ama maalesef üniversitelerde bazı öğretim üyeleri Türkçe'nin nasıl bir dil olduğunu kavrayamamıştır" dedi.