Kilis'teki Suriyeliler 17 Ocak'ta Ilk Kez Sandık Başına Gidiyor

Kilis Öncüpınar Barınma Merkezinde yaşayan kayıtlı 13 bin 467 Suriyeli sığınmacı, 17 Ocak 2013 tarihinde...

Kilis Öncüpınar Barınma Merkezinde yaşayan kayıtlı 13 bin 467 Suriyeli sığınmacı, 17 Ocak 2013 tarihinde mahalle muhtarı ve idare meclisi seçimi için ilk kez sandık başına gidecek.

Suriyelilerin ilk demokratik tecrübesi olacak seçimlerde 30 yaşını doldurmuş Arapça okuryazar 42 Suriyeli sığınmacı aday, muhtar ya da aza olabilmek ve 18 kişilik idare meclisine girebilmek için seçim kampanyası yürütecek. Ayrıca her mahallede en az bir kadın adayın bulunması zorunlu.

Aday belirleme sürecinin sona ereceği 7 Ocak tarihinden itibaren başlayacak seçim kampanyası çalışmaları çerçevesinde, muhtar adaylarına miting düzenleme ve haftada iki kez serbest kürsü imkânı tanınacak. Yönetim merkezi tarafından adaylara her türlü pankart, bayrak ve teknik ekipman desteği verilecek.

Reklam
Reklam

Yerli ve yabancı basın mensuplarına çekim ve röportaj fırsatı verilecek seçim kampanyası süresince adaylar, mahalleler arasında belirlenen noktalarda propaganda çalışmalarını da yürütebilecek. 18 yaş üstü Suriyelilerin oy kullanabileceği seçimde oy kullanma sürecinde her sandıkta bir başkan, seçmen kütüğü sorumlusu, tercüman, polis ve muhtar adaylarının belirleyeceği bir sandık temsilcisi görevlendirilecek. Seçim sonucunda oluşacak 18 kişilik idare meclisi, kendi içinden meclis başkanını ve 5 kişilik yönetim kurulunu seçecek. Güvenlik, sağlık, eğitim, din ve altyapı alanlarında seçilecek bu beş kişiden her biri, kendi alanında valilik ile koordineli şekilde yürütülecek çalışmalarda söz sahibi olacak.

Kilis Öncüpınar Konteyner Kenti, 2 bin 53 adet konteynır evin yer aldığı 6 mahalleden oluşuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: