Kilit devletin elinde

Ağabey Mehmet Öcalan, teröristbaşını ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ve İmralı’daki iki mahkumun daha yakınları, önceki adadaki mahkumları ziyaret etti. Öcalan’la yaptığı görüşmeye ilişkin PKK’ya yakın haber sitesi ANF’ya bilgi veren ağabeyi Mehmet Öcalan’ın aktardıklarına göre, Öcalan şu ifadeleri kullandı:

- Kanın durması için elimden geleni yapacağım. Annelerin gözyaşlarını artık durdurmak için hükümet ve devlet cesaretle yaklaşmalı. Görüşmelerimizi keserek şantaj yapıyorlar. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde söylediklerimin aynen arkasındayım. Türk basını ve köşe yazarları bütün görüşmelerin bizden kaynaklı kesildiğini yazıyor. Süreci biz tıkamadık.

Reklam
Reklam

- Devletle ve devletin yetkili birimleri ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin önünü biz değil, devlet ve hükümetin kendisi kapatmıştır. Bunun önünün yeniden açılması ve akan kanların durdurulması için adım atılmasını bekliyoruz. Ama her şey bizim elimizden değil. Kürt sorunu ağır bir sorundur. Bu mücadeleyi biz başlattıksa, çözüm de yine bizimle gelir. Bu sorunu Kandil, PKK ve ben ortaya koymuşsam çözecek olan da bizleriz.

- Belediye başkanları, BDP’li siyasetçiler, sivil toplum örgütü yöneticileri, insan hakları savucuları ve diğerleri hiçbir zaman PKK’ya bağlı olmadılar. Bunlar açıkta siyaset yürüten ve mücadele veren örgüt ve kişiler. Bir an önce tutuklanan insanların bırakılması lazım.

- Şu aşamada kilit bizim elimizde değil, devlet yetkililerinin elindedir. Kapıyı açarlarsa görüşmeler devam eder. Demokratik çözüm gelebilir. Belki de savaş daha da boyutlanır ve daha fazla insanlar ölür.

- Medyada hücre cezası aldığıma ilişkin şeyler yazılmış bu doğru değil. Ceza falan almadım.

Reklam
Reklam